• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 71
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso : zadní, kližka, přední, podplečí...
    • nit
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • hladká mouka
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks petržel menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks nové koření - kuličky
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      dl červené víno
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2 hodiny proležet. Pak poprášíme moukou.
2
Špek pokrájíme na malé kousky a nasucho v hrnci vyškvaříme, během toho přidáme osmažit pokrájenou cibuli. Na vyškvařeném špeku s cibulí ze všech stran zprudka orestujeme maso. Pak přidáme i protlak, očištěnou a pokrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Vše zalijeme vínem, přidáme vývar, nové koření a dusíme doměkka.
3
Maso poté vyjmeme, sundáme nit, pokrájíme na plátky. Vyndáme z vývaru nové koření a zeleninu buď rozmixujeme, propasírujeme nebo necháme tak, jak je, a vývar zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Vše pak ještě provaříme. Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Plátky masa vrátíme prohřát zpět do omáčky.
4
Podáváme s knedlíkem, rýží, noky nebo bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

Dušená hovězí kližka na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Součková | 23. 3. 2017 10:35

    Skvělé. Určitě ráda a brzy zopakuji.

  • Petra | 18. 9. 2016 15:25

    Nebyla jsem si ze začátku moc jistá, nevěděla jsem jak dlouho maso dělat, aby nebylo tuhé, ale výsledek byl výborný. Doba dušení byla podle rady mamky necelé 2 hoďky až dost, ale to prý záleží jaké je hovězí.

  • Aneta | 8. 12. 2015 15:00

    Prostě senzace <3

  • Týna | 15. 4. 2015 15:14

    Maso se mi při pokusu o plát masa rozpadlo a tak jsem všechno nakrájela natřela hořčici a bylo. Výborné to bylo i tak, takže děkuji za povedený oběd.

  • katuusss | 17. 1. 2015 14:27

    Děkuji za super recept

  • Helena Vokrackova | 3. 1. 2015 17:11

    Vynikající

  • Marek | 15. 1. 2014 18:21

    Vařil jsem přesně podle instrukcí a je to dokonalé.

  • SylvaZb | 1. 6. 2013 08:24

    Moc dobrý recept v kombinaci s vlastním domácím hovězím - obrovská mňamka :-) Děkuji za recept a dávám 1!

  • Josef Burián2210 | 22. 2. 2013 13:15

    Je to vinikajici kdybych mel hodnotit od 1 do 10 dal bych 10 bodu :-))

  • Dočekalová | 6. 1. 2013 18:52

    Děkuji hlavně za manžela, protože je od oběda v naprosté euforii a o ničem jiném nemluví než o tom, jak jsem mu dnes báječně uvařila. Má pravdu, bylo to výborné maso i s omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Malý celer Mrkev Nit Nové koření Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sůl Uzený špek Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Marinované špízy

Marinované špízy

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

100
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
85
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
71
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
39
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hornický guláš
Hornický guláš
Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Hořčicová krkovička a zelný salát s…
Hořčicové fazolky
Hořčicové fazolky
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
  • Recepty.cz
  • Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact