• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hořce sladké pokušení
Napište svůj komentář k receptu

Hořce sladké pokušení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořce sladké pokušení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • ricotta dá se nahradit tvarohem
    • 1
      ks hořká čokoláda tabulka
    • cukr 3-4 lžíce - záleží na tom, jak moc sladké to pokušení chcete mít
    • amaretto dá se nahradit rumem a pár kapkami mandlové tresti
    • pomerančová kůra asi tak z 1/4 pomeranče
    • sůl na špičku nože
    • jahody na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Ricottu nebo tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, amarettem, pomerančovou kůrou a šťávou, rozpuštěnou čokoládou a solí. Do hladkého krému opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Směs plníme do žáruvzdorných keramických misek (průměr asi 8 cm) vylitých studenou vodou.
2
Misky postavíme na plech nebo pekáč, do kterého pak nalijeme asi 2 cm vody a dáme do trouby předehřáté na max. 200 °C. Pečeme 15-20 minut. Podáváme vychlazené v lednici, polité rozmixovanými čerstvými jahodami (nejlepší bez cukru, ale i ten může být).
3
Tato dobrota má zajímavou chuť, najdete zde od sladké přes kyselou, až po tu hořkou. Výborné zakončení prosluněného dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové pokušení

Mandlové pokušení

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Strakova | 16. 6. 2005 17:01

    riccoty asi tolik, jako tvarohu. kupuju baleni, kde je asi 420 g. vse se da udelat od oka :)

  • Alice G. | 15. 6. 2005 10:38

    Prosím o upřesnění - kolik asi má být té ricotty ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Cukr Hořká čokoláda Jahody Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Ricotta Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Selská směs

Selská směs

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Pastéis de nata
Pastéis de nata
17
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Hořce sladké pokušení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact