• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
Napište svůj komentář k receptu

Honzíkovy ranečky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      lžíce ocet
    • sůl
    • 250
      g hera
    • hladká mouka 280 ale někdy až 300 g
  • Náplň
    • olivy
    • 2
      ks vejce
    • voda
    • 150
      g moravské uzené možno i jinou uzeninu
    • zelenina nakládané okurky, žampiony či papriky
    • 200
      g eidam sýr 30 %

Postup přípravy receptu

1
Těsto vytvoříme pouhým smícháním všech ingrediencí a propracováním (nejlépe to jde rukama) a to 1 - 2 dny předem (vydrží i týden). Mělo by mít konzistenci jako pevnější modelína, proto to nepřesné množství mouky. Nejprve dáme těch 280 g, ale někdy (podle velikosti vajíčka či kvality mouky) musíme trochu přidat. Dáme ho do mikrotenového sáčku a uložíme v lednici. Během těch 2 dní (když na to vzpomeneme) ho tak 2x rozmačkáme do placky a přeložíme 1/3 zleva a 1/3 zprava, ale mně se stane, že na si na to nevzpomenu.
2
Moravské uzené nasekáme na nudličky, 2 vajíčka prošleháme lehce v hrnku vidličkou se lžící vody. Do misky nastrouháme sýr (na jemném struhadle) a přilijeme většinu vajíčka (tak 3/4 množství). Zbylá čtvrtina poslouží na potření ranečků před pečením.
3
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky (krájela jsem asi 4 x 4 cm, vyšlo jich asi 40. Pokud budete dělat ranečky větší, bude jich pochopitelně méně). Do středu každého čtverečku dáme trochu moravského masa, na to buď olivu, kousek žampionu, nebo kousek kapie, okurky a tak. Na tu olivu či žampion malou lžičku směsi strouhaného sýra s vajíčkem. Pak je třeba dobře "zavázat" uzlíky, potřít zbylým vajíčkem a péct na pečícím papíře 10 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nejlepší jsou hned čerstvě upečené.
4
V případě návštěvy je možné si připravit ranečky předem a nechat na plechu v chladu a až hosté usednou, tak rozpálit troubu, na 10 min. to tam šoupnout a je to. Samozřejmě i studené jsou chutným pohoštěním, nejlépe k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

Ranečky z listového těsta (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:27

    Díky tomu, že tu může být i více fotografií k jednomu receptu, přidávám postup "zavírání" ranečků.... Nejprve se zkříží dva protilehlé cípy, pak se "uzavře" ten trojúhelník těsta, ktarý se tím vytvořil - důležité, aby obsah nevytékal - a pak se překříží tyto zbylé dva cípy. Více viz foto....

  • Simča Sládková | 7. 6. 2009 12:05

    Psala jsem, že záleží na vás, jak velké "ranečky" budete chtít mít. Já dělala úmyslně malinké, potřebovala jsem je na jednu velkou akci a chtěla jsem, aby jich bylo hodně a aby byly "jednohubkového" rozměru.

  • Helena Janíková | 6. 6. 2009 11:33

    Prosím, není tam chyba v rozměru, 4 x 4 cm. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 6. 2009 18:28

    Aničko, posílám to fotky e-mailem. Pro ostatní je zkusím vožit na fotogalerii, snad se mi to povede...S.

  • Anna Vobroučková | 5. 6. 2009 11:26

    Zajímalo by mi,jak zavázat nebo jen přeložit přes sebe rohy?Mám suroviny doma a zítra bude návštěva,tak bych to hned zkulila.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky
Chuťovky Ze sýra Slané Pečení Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hera Hladká mouka Moravské uzené Ocet Olivy Sůl Vejce Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

82
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
81
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
70
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
43
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
23
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact