• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
Napište svůj komentář k receptu

Holubce - zelné závitky

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce - zelné závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílé zelí menší hlávky
    • 2,50
      ks rýže varné sáčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mleté maso dle chuti
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      kelímek rama cremefine zakysaný krém
    • uzené maso nebo uzená žebírka - dle možností

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájená rajčátka na kostky, přidáme Knorr Aromat a stáhneme. Do misky vysypeme rýži, přidáme syrové mleté maso a polijeme vychladlou směsí z rajčat, rukama řádně promačkáme. Vezmeme lístek zelí a dáme na spod doprostřed lžíci směsi a zabalíme do psaníčka. Do většího hrnce na dno nakrájíme na kousíčky zbylé zelí a na něj vkládáme holubce, namačkáme je k sobě, aby se nerozpadly a vkládáme vrstvy. Nakonec navrh opět nakrájíme trochu zbylého zelí a posypeme bud nakrájeným uzeným, nebo masem z žebírek a zalijeme buď vývarem z žebírek nebo vodou a zatěžkáme talířem, který otočíme. Vaříme asi 45 minut, do změknutí rýže. Vodu neslíváme.
2
Podáváme s kysanou smetanou. Pokud holubce zbydou jsou výborné opečené na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 30. 5. 2008 09:49

    Deniska, prečo by sa malo niečo vyhadzovať ? Listy celé séparíš vo vode a tým zmäknú, nič sa nevyhadzuje. Plním podobne, recept mám pod názvom Plněné zelí, u nás tomu hovoríme plnená kapusta.

  • denisa hakenova | 29. 5. 2008 22:30

    Já kupuji jednu větší hlavu zelí,lístky poté půlím-je to sice pracné,ale ubalenim mi vznikne "jednohubka" a nic se nevyhazuje! Směs hodne přesolim a místo rajčat používám rajský protlak. Lístky pak stočím do kornoutku-začínám tou tvrdši stranou listu a vršek pak založím dovnitř a nikdy se mi nerozpadnou.

  • Ivana | 29. 8. 2006 17:25

    Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v troubě.Příloha je u nás čerstvý chléb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Knorr Aromat Mleté maso Pepř mletý Rajčata Rama Cremefine Rostlinný olej Rýže Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Dobré kuře

Dobré kuře

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

75
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
33
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact