• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks hlávkové zelí - listy
    • 600
      g mleté maso - vepřové cca
    • koření na mleté maso nebo jen sůl a pepř dle chuti
    • 600
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • 3
      lžíce hladká mouka plnější
    • 1,50
      l vývar nebo voda s jednou kostkou bujonu, cca
    • 1
      sklenice kysané zelí velké

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené zelí.
2
Na sádle nebo oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, které také osmažíme a poté dochutíme kořením na mletá masa nebo jen solí a pepřem. Hotové maso smícháme s vařenou rýží a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, osolíme a umícháme kompaktní směs, kterou naplníme osušené spařené zelné listy, ze kterých jsme naplocho odřízli tvrdou část a pevně je zabalíme.
3
Pevně zabalené naplněné zelné listy osmažíme ze všech stran dozlatova, dbáme na to, aby byly listy suché, jinak budou při smažení dost prskat. Osmažené je vkládáme natěsno jeden vedle druhého do pekáče. Vše zasypeme velkou sklenicí kysaného zelí i s nálevem.
4
Do výpeku po smažení nasypeme 3-4 lžíce mouky, kterou osmažíme dorůžova (uděláme jíšku) a poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, necháme krátce provařit a pak nalijeme do pekáče na zelí.
5
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zapéct na cca 1 hodinu. Po upečení necháme 5-10 minut odstát, pak podáváme.
6
Důležité: Rýži používáme obyčejnou natural, která je lepivější a zajistí nám kompaktnost směsi. Parboiled by se sypala i při přidání vajec a listy by se špatně balily a při smažení se rozpadaly.
7
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 31. 1. 2016 15:33

    Móc dobré.

  • Sabina | 24. 10. 2015 13:22

    Bezvadné jídlo. Vařívala nám je maminka a teď už to je bohužel jen na mně.

  • rodina Olšákova | 5. 4. 2015 14:01

    Na talíři holubci nebudily moc důvěryhodný dojem, ale po prvním soustu se z nich stala celoživotní láska. <3 Jsou prostě a jasně vynikající.

  • Lenka | 31. 12. 2014 15:24

    Našla jsem to, co jsem myslela že už snad nikdy neochutnám. Jedla jsem je před několika roky na návštěvě příbuzných na ukrajině. Myslím že to až tak nic složitého nebylo a nakonec se všechno peče spolu., takže se stihne umýt špinavé nádobí než je to hotové. A je to výborné a to nejlepší je, že mi zbylo i na zítra a tak můžeme vyspávat.

  • Irena Donátová | 16. 9. 2014 19:37

    Jsem ráda za objev holubcú. Trochu práce za takový dobrý jídlo za to stálo. Bylo to neobvyklý a vynikající. Děkuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Koření na mleté maso Kysané zelí Mleté maso - vepřové Sádlo Vařená rýže Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

54
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
53
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
33
Cuketová polévka  s hráškem a mátou
Cuketová polévka s…
20
Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš
17
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact