• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks hlávkové zelí - listy
    • 600
      g mleté maso - vepřové cca
    • koření na mleté maso nebo jen sůl a pepř dle chuti
    • 600
      g vařená rýže dle návodu na obalu, cca
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • 3
      lžíce hladká mouka plnější
    • 1,50
      l vývar nebo voda s jednou kostkou bujonu, cca
    • 1
      sklenice kysané zelí velké

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené zelí.
2
Na sádle nebo oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, které také osmažíme a poté dochutíme kořením na mletá masa nebo jen solí a pepřem. Hotové maso smícháme s vařenou rýží a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, osolíme a umícháme kompaktní směs, kterou naplníme osušené spařené zelné listy, ze kterých jsme naplocho odřízli tvrdou část a pevně je zabalíme.
3
Pevně zabalené naplněné zelné listy osmažíme ze všech stran dozlatova, dbáme na to, aby byly listy suché, jinak budou při smažení dost prskat. Osmažené je vkládáme natěsno jeden vedle druhého do pekáče. Vše zasypeme velkou sklenicí kysaného zelí i s nálevem.
4
Do výpeku po smažení nasypeme 3-4 lžíce mouky, kterou osmažíme dorůžova (uděláme jíšku) a poté zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, necháme krátce provařit a pak nalijeme do pekáče na zelí.
5
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů zapéct na cca 1 hodinu. Po upečení necháme 5-10 minut odstát, pak podáváme.
6
Důležité: Rýži používáme obyčejnou natural, která je lepivější a zajistí nám kompaktnost směsi. Parboiled by se sypala i při přidání vajec a listy by se špatně balily a při smažení se rozpadaly.
7
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Jarpag dolma - masem plněné vinné listy

Jarpag dolma - masem plněné vinné…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 31. 1. 2016 15:33

    Móc dobré.

  • Sabina | 24. 10. 2015 13:22

    Bezvadné jídlo. Vařívala nám je maminka a teď už to je bohužel jen na mně.

  • rodina Olšákova | 5. 4. 2015 14:01

    Na talíři holubci nebudily moc důvěryhodný dojem, ale po prvním soustu se z nich stala celoživotní láska. <3 Jsou prostě a jasně vynikající.

  • Lenka | 31. 12. 2014 15:24

    Našla jsem to, co jsem myslela že už snad nikdy neochutnám. Jedla jsem je před několika roky na návštěvě příbuzných na ukrajině. Myslím že to až tak nic složitého nebylo a nakonec se všechno peče spolu., takže se stihne umýt špinavé nádobí než je to hotové. A je to výborné a to nejlepší je, že mi zbylo i na zítra a tak můžeme vyspávat.

  • Irena Donátová | 16. 9. 2014 19:37

    Jsem ráda za objev holubcú. Trochu práce za takový dobrý jídlo za to stálo. Bylo to neobvyklý a vynikající. Děkuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hlávkové zelí Koření na mleté maso Kysané zelí Mleté maso - vepřové Sádlo Vařená rýže Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
20
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzovy buchty
Honzovy buchty
  • Recepty.cz
  • Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact