• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Holštýnská slaninová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holštýnská slaninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g slanina
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks mrkev
    • celer kousek
    • 3
      ks řapíkatý celer nebo větší kousek obyčejného celeru
    • 3
      ks brambory 2-3
    • masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • římský kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky.
2
Pak zasypeme moukou a když zezlátne, zalijeme horkou vodou a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu, přidáme masox, pepř a římský kmín.
3
Za občasného míchání povaříme 20-30 minut. Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
4
Tato polévka patří k těm "hustým" a sytivým, s dobrým pečivem se může podávat jako samostatné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou

Česnekovo-slaninová roláda s…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Gulášová polévka

Gulášová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan Pešek | 29. 6. 2013 14:50

    Polévka byla výborná, ale dal bych tam možná více té slaniny, protože jsem ji takhle skoro vůbec necítil.

  • Kuchař | 3. 9. 2012 17:43

    Nejlepší volba: Uděláte jíšku, poté drobet zalijete vlažnou vodou a šleháte a zbytek dolijete horkým vývarem. Je to mnohem rychlejší a po jíšce není žádné nádobí ;)

  • Zdeňka Raindlová | 8. 2. 2007 17:50

    Hedviko a Zdeno, tohle pravidlo mě maminka učila taky, ale v dnešní době různých skvělých šlehacích metel to vůbec není zapotřebí. Když jíšku hned rozšleháte metlou, žádné žmolky nebudou, vařila jsem tuto polévku už nejméně stokrát. Navíc - není to klasická jíška, je tam přece už ta zelenina. Vyzkoušejte a uvidíte.Ale jinak dělejte dle vlastní úvahy, já tam horkou vodu dávám proto, že se jednak urychlí příprava a jednak se polévka začne rychle vařit a tím se šetří vitaminy v zelenině. Je to jen drobný detail, spíš by mě zajímalo, jak vám polévka chutnala.

  • Hedvika | 5. 2. 2007 23:42

    Ano souhlasím.Horká jíška se musí zalít studenou vodou(nebo naopak),jinak se dělají žmolky.

  • Zdena z JM | 5. 2. 2007 07:33

    Mě maminka učila,že se buď do horké polévky přidává studená jíška nebo se horká jíška zalévá studenou vodou.Raději bych tedy osmahnutou mouku zalila studenou vodou,aby se nenadělaly žmolky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Petržel Pórek Řapíkatý celer Římský kmín Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Hnětynky

Hnětynky

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Plundrové těsto
Plundrové těsto
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Holštýnská slaninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact