• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 417
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pravý holandský řízek

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka plocholistá
    • 100
      g sýr gouda hrubě strouhaný
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení
    • 100
      ml studená voda cca

Postup přípravy receptu

1
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.

RADA: Jak jednoduše připravit pikantnější a chutnější řízky?

2
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.

RADA: Dokonalý řízek podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

3
Podáváme ihned po usmažení, nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší. Recept na tyto holandské řízky je z pořadu Kluci v akci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandské řízky

Holandské řízky

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TrenkyNaruby
    TrenkyNaruby | 5. 7. 2022 09:11

    smetana nebo mléko je standart, nevím kdo tu co píše, že stačí voda, najděte si originální recepty. dodá krémovitou chuť. ale jinak každému dle chuti, jen nepište že to tam nepatří, to, že to tam nedáváte vy, neznamená, že to ostatní dělají špatně.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 4. 2021 21:14

    :) otas43: ...recept není dogma a každý vaří podle vlastních chutí. Nám podle receptu, od Kluků v akci chutnalo a vy klidně přidejte a podělte se o vlastní recept :P :3 hezký večer!

  • otas43 | 27. 4. 2021 20:10

    Já tedy dávám více sýru a málo solím. Sýr je slaný až až. Obyčejný eidam stačí. I obyčejná vepřová mletina, ale ne z Tesca apod...

  • Petr | 17. 4. 2017 09:50

    Podle mě jste udělala tenské placičky, tohle je třeba mít robustní, aby se to neroztrhávalo. Tedy spíše vysoké karbanátky či ovály

  • karel | 15. 2. 2017 11:06

    v zadnem pripade mleko nebo smetanu, proc proboha??? voda to spoji a je to stavnatejsi

  • Martina | 16. 1. 2017 11:29

    Nezbylo nic :-* :-D dík za recept

  • Charlie | 5. 12. 2016 11:21

    Místo klasického v.mletého dejte umletý bůček.. Je to vynikající. 8-)

  • Marcela | 30. 11. 2016 09:24

    Dala jsem obyčejný eidam a byly taky vynikající :-)

  • Jan S | 23. 11. 2016 18:30

    Neni co resit, vyborne.

  • dvd99 | 16. 11. 2016 11:11

    Holanďany jedině z mletého bůčku a s mlékem... ;-)

  • dvd99 | 16. 11. 2016 11:08

    Dává se mléko a dělají se z mletého bůčku ;-)

  • dvd99 | 16. 11. 2016 11:08

    Dává se mléko a dělají se z mletého bůčku ;-)

  • HelenaPa | 10. 10. 2016 08:59

    Použila jsem krůtí maso, ale jinak přesně podle receptu. Řízky byly skvělé, dávám 1.

  • Jura | 27. 9. 2016 11:46

    Do Holandských řízků se žádné mléko ani smetana nedává. Směs musí být chlazená, voda studená a pěkně to rukama vmasírovat.

  • Václav Nanuk | 27. 8. 2016 18:33

    Rychlé, Chutné. Postupovaly jsme podle receptu. Řízky byly skvělé pochutnaly jsme si celá rodina měly jsme je s bramborovou kaší. Super recept doporučuji :-)

  • panky | 5. 8. 2016 13:05

    vyborny

  • Šumová | 25. 5. 2016 13:44

    Moc dobré řízky!

  • Itulka | 12. 5. 2016 21:35

    Skvele, stavnate rizecky :-* . Dlouho jsem je nedelala a dneska jsme si na nich vsichni moc pochutnali.

  • Karol | 11. 5. 2016 14:57

    vůbec mi nešly obalovat, v mouce ještě dobré, ale když jsem je dala do vajíčka, tak ztratily tvar nešlo mi je ani uchopit. natož obalit ve strouhance.... :-S :-S co bylo špatně, bylo to moc řídké ? v mouce to ale ještě celkem šlo...

  • recepty73
    recepty73 | 28. 4. 2016 09:14

    ...reagoval jsem hlavně na to, že se nedávají bodíky, ale známky! ..."bodíkama" (jak několikrát píšete) kazíte hodnocení, i když je v komentářích pochválíte ...vraťte se ke známkám, jako jste to dělala dříve ;-)

  • sýr | 27. 4. 2016 13:03

    rychlý a dobrý oběd, chutnaly nám

  • citronka | 27. 4. 2016 07:12

    ...recepty 73 - máte se jen radovat a nikoliv se bát, já totiž nejsem úplně celý život vegetarián. Ale je třeba si připomenout, že vegetáriánů je několik typů a připomínám, že ujet může někdy I VEGETARIÁN !

  • recepty73
    recepty73 | 26. 4. 2016 18:43

    ...nevím, zda se mám radovat, nebo se bát :-\ ...Vaše hodnocení je poněkud zvláštní, zvlášť když jste vegetariánkou (Váš komentář u receptu Severoafrická cizrnová polévka)

  • citronka | 26. 4. 2016 15:17

    Chutnalo nám všem, jak maso tak i kaše.A hlavně s vyhraným kořením od Kotányi za pětistovku ! A od uživatele recepty 73 vyzkouším i další recepty.

  • Laura | 14. 4. 2016 11:43

    Holanďáky jsem smažila včera k bramkaši a neměly chybu. Postupovala jsem přesně podle receptu.

  • karl | 29. 2. 2016 11:28

    no to bude šmakuláda :-D

  • Jana Zajícová | 25. 1. 2016 06:30

    Byly vynikající.

  • Tereza | 11. 1. 2016 17:46

    Když to tak dělají kluci v akci tak to tak je. Koukni se na video. Nebo jsi snad lepší než ty dva :-D . Budu je dělat zítra a podle receptu, tak mi nekaž chuť.

  • Kristýna | 8. 1. 2016 12:54

    Vyzkoušený a výborný :-*

  • Marty | 6. 12. 2015 13:49

    Voda???? Kdyz uz tak mleko nebo smetana.

  • andělová | 18. 10. 2015 09:15

    dneska je budu dělát jsem zvědavá ; ;-)

  • Holubová | 21. 7. 2015 10:58

    Včera jsem s nima uděla všem radost. :-)

  • Radka Radová | 16. 3. 2015 10:27

    Luxusní a za pár kaček. A my je máme teda nejradši s bramborem a tatarkou.

  • úchyl | 7. 2. 2015 08:07

    no neke :-D

  • Hana Donátová | 29. 1. 2015 09:19

    Holanďáčky jsme měli včera a byly bezvadný :D

  • Natalije | 4. 10. 2014 07:58

    Výborný řizky . ;-) ;-)

  • Denisa Pfauserová | 27. 8. 2014 12:07

    Řízky byly výborný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky Řízky
Maso Pokrmy Mleté Z mléka / sýra Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mleté maso - vepřové Olej Pepř mletý Petrželka Studená voda Sůl Sýr Gouda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
18
Chlebíčky se surimi (krabí) pomazánkou
Chlebíčky se surimi …
17
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
  • Recepty.cz
  • Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact