• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky - smetanové
Napište svůj komentář k receptu

Holandské řízky - smetanové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 196
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
Holandské řízky - smetanové
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • muškátový květ dle chuti
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso - vepřové z bůčku nebo plecka
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g sýr - Eidam, Gouda...
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme.

RADA: Zkuste sekanou 5x jinak

2
Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
3
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky s řepou

Karbanátky s řepou

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alex | 23. 3. 2017 10:52

    Vyborne <3 <3 <3 musim pochvalit ten muskatovy orisek, s tim jsem varila poprve a je uzasny :-* .

  • nolan | 24. 9. 2016 17:25

    Moc dobrý, ještě jsem si ale do masa přidal cibulku 8-)

  • ČAKOVSKÁ | 3. 8. 2016 17:01

    BYLY VYNIKAJÍCÍ

  • Ráďa | 24. 4. 2016 10:43

    Měli jsme je k večeři a byly jedna báseň <3 dík za recept.

  • Pavlína Polanská | 25. 1. 2016 21:18

    Výborné řízky :-* nešizené strouhankou a pořádně šťavnaté :-*

  • Leona | 21. 5. 2015 11:36

    Vynikající a rychlý rřecept

  • Katka | 11. 1. 2015 14:11

    Byly vynikající!

  • Marcela | 30. 7. 2014 14:00

    Stará dobrá prověřená klasika :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z mléka / sýra Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mleté maso - vepřové Muškátový květ Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

304
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
129
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
94
Semínkové krekry s bylinkami
Semínkové krekry s…
18
Tvarůžkové šunkofleky
Tvarůžkové šunkofleky
16
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandská omáčka
Holandské řízky
Holandské řízky
Holandské řízky s nivou
Holandské řízky s nivou
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Holandský řízek - sekaný vepřový řízek…
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a šťouchané brambory
  • Recepty.cz
  • Holandské řízky - smetanové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact