• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
Napište svůj komentář k receptu

Holandská omáčka v mikrovlnce

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandská omáčka v mikrovlnce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      ml voda
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Narada používám vodní lázeň nezbytnou pto tuto omáčku a tak ji dělám s úspěchem v mikrovlnce (800 W). V misce vhodné pro mikrovlnku nechám rozpustit máslo.
2
Pak přidám žloutky, citronovou šťávu, vodu, sůl a promíchám. Vařím 2-2,5 minuty a během té doby 4x promíchám. Dochutím bílým pepřem.Výborné ke chřestu, brokolici a na pečená masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 12. 4. 2012 13:10

    No- Chtěla jsem to zkusit a moc tomu nevěřila už předem. A jak to dopadlo? někdy kolem 1minuty mikrovlnění jsem to podruhé promíchávala a konzistence byla úžasná, vážně úžasná. Jenže jsem měla pocit, že když to autorka receptu vaří 2,5minuty, tak já musím taky, a pak se mi to už zdrclo. Někdy, až budu mít náladu, tak to zkusím znovu.

  • Roman Mikula | 5. 2. 2011 22:09

    ...s touto omackou pres mikrovlnku jsem byl velky skeptik take. Byl jsem vsak sokovan jak konzistenci,chuti tak i barvou. Barva,krasne zluta. Chut? Vite jak,100 lidi,100 chuti ale mi fakticky chutnala. A opravdu byla krasne jemna,hladce kremova az jsem tomu nechtel verit. Mozna se mi podarilo dat ingredience dohromady tak aby se mi nesrazila. Delal jsem ji takto jen jednou ze zvedavosti,tak nevim,treba tu priste budu na ni nadavat. A lidi,kdyz holandska,tak jedine zluta! Pekny den Roman Mikula

  • Zuzana Kroupová | 21. 1. 2010 12:28

    Měla jsem o tomto recepty pochyby hned po přečtení.Holanská omáčka, která je založenana přesném postupu a teplotách surovin se právě proto dělá ve vodní lázni.Zkusila jsem ji a jak jinaksrazila se.Prostě holandská v mikrovlnce je blbost!Leda, že ji nikdo nikdy nejedl a připadá mu normální,když je sražená

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 20:00

    Kazda holandska omacka kterou jsem kdy jedla v restauraci anebo delala doma byla nazloutla, prave proto, ze se do ni davaji zloutky. Zloutky daji testu ci omacce barvu. Podle meho nazoru se Veronika myli co se barvy holandske omacky tyka. Na druhe strane ne kazda syrova omacka je zluta, zalezi na tom jaky syr se do omacky prida.

  • Simča Sládková | 24. 6. 2008 19:49

    Já tedy také dělám holanskou omáčku ze žloutků podobně jako Laďka - 4 žloutky osolím a rozšlehám. Přidám 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavím do vodní lázně, kde směs zahřívám a míchám. Po kouscích přidávám 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavím, přildám šťávu z 1/2 citrónu a kvedlám až do vychladnutí. Vím, že tato omáčka je považována za královnu oméček a pečlivé šlehání je považováno za nutnost. Proto si nedovedu představit, jak je možní ji udělat v MWT a ani jak může býr bílé... Snad z´nějaké polotovarové směsi, ale ze žloutků a másla asi těžko.

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 16:51

    Tak nevím,děvčata a chlapci,poraďte - bílá nebo žlutá? Já ji dělám ze 4 žloutků,15dkg másla,půlky citronu,lžíci octa,malilinko vody,sůl,bílý pepř, worčestr nebo cayenský pepř - to mám od mé přímo modly Viléma Vrabce a jeho Velké kuchařky,který mě nikdy nezklamal,ale ta omáčka je nažloutlá - jak díky žloutkům,tak i máslu,ne ?Nebo mě opravte,ale jinak jsem ji nedělala a je skvělá.Laďka

  • veronika | 24. 6. 2008 16:32

    no na to, ze ziji uz 8let v holandsku, tak s timto receptem jsem se jeste nesetkala. spravna holandska omacka ma byt bila! Jinak kdyz je nazloutla, tak to je syrova omacka ze jo.

  • Anonym | 21. 3. 2007 13:14

    Holandská omáčka je právě ze žloutků, tudíž je žlutá.

  • Anonym | 21. 3. 2007 12:15

    nemala by byt holandska omacka biela? zo zltkov sa asi biela farba moc nevycaruje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

145
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
107
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
62
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
58
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
43
Kuřecí prsíčka se žampiony
Kuřecí prsíčka se…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact