• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
Napište svůj komentář k receptu

Holandská omáčka v mikrovlnce

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holandská omáčka v mikrovlnce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      ml voda
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Narada používám vodní lázeň nezbytnou pto tuto omáčku a tak ji dělám s úspěchem v mikrovlnce (800 W). V misce vhodné pro mikrovlnku nechám rozpustit máslo.
2
Pak přidám žloutky, citronovou šťávu, vodu, sůl a promíchám. Vařím 2-2,5 minuty a během té doby 4x promíchám. Dochutím bílým pepřem.Výborné ke chřestu, brokolici a na pečená masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 12. 4. 2012 13:10

    No- Chtěla jsem to zkusit a moc tomu nevěřila už předem. A jak to dopadlo? někdy kolem 1minuty mikrovlnění jsem to podruhé promíchávala a konzistence byla úžasná, vážně úžasná. Jenže jsem měla pocit, že když to autorka receptu vaří 2,5minuty, tak já musím taky, a pak se mi to už zdrclo. Někdy, až budu mít náladu, tak to zkusím znovu.

  • Roman Mikula | 5. 2. 2011 22:09

    ...s touto omackou pres mikrovlnku jsem byl velky skeptik take. Byl jsem vsak sokovan jak konzistenci,chuti tak i barvou. Barva,krasne zluta. Chut? Vite jak,100 lidi,100 chuti ale mi fakticky chutnala. A opravdu byla krasne jemna,hladce kremova az jsem tomu nechtel verit. Mozna se mi podarilo dat ingredience dohromady tak aby se mi nesrazila. Delal jsem ji takto jen jednou ze zvedavosti,tak nevim,treba tu priste budu na ni nadavat. A lidi,kdyz holandska,tak jedine zluta! Pekny den Roman Mikula

  • Zuzana Kroupová | 21. 1. 2010 12:28

    Měla jsem o tomto recepty pochyby hned po přečtení.Holanská omáčka, která je založenana přesném postupu a teplotách surovin se právě proto dělá ve vodní lázni.Zkusila jsem ji a jak jinaksrazila se.Prostě holandská v mikrovlnce je blbost!Leda, že ji nikdo nikdy nejedl a připadá mu normální,když je sražená

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 20:00

    Kazda holandska omacka kterou jsem kdy jedla v restauraci anebo delala doma byla nazloutla, prave proto, ze se do ni davaji zloutky. Zloutky daji testu ci omacce barvu. Podle meho nazoru se Veronika myli co se barvy holandske omacky tyka. Na druhe strane ne kazda syrova omacka je zluta, zalezi na tom jaky syr se do omacky prida.

  • Simča Sládková | 24. 6. 2008 19:49

    Já tedy také dělám holanskou omáčku ze žloutků podobně jako Laďka - 4 žloutky osolím a rozšlehám. Přidám 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavím do vodní lázně, kde směs zahřívám a míchám. Po kouscích přidávám 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavím, přildám šťávu z 1/2 citrónu a kvedlám až do vychladnutí. Vím, že tato omáčka je považována za královnu oméček a pečlivé šlehání je považováno za nutnost. Proto si nedovedu představit, jak je možní ji udělat v MWT a ani jak může býr bílé... Snad z´nějaké polotovarové směsi, ale ze žloutků a másla asi těžko.

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 16:51

    Tak nevím,děvčata a chlapci,poraďte - bílá nebo žlutá? Já ji dělám ze 4 žloutků,15dkg másla,půlky citronu,lžíci octa,malilinko vody,sůl,bílý pepř, worčestr nebo cayenský pepř - to mám od mé přímo modly Viléma Vrabce a jeho Velké kuchařky,který mě nikdy nezklamal,ale ta omáčka je nažloutlá - jak díky žloutkům,tak i máslu,ne ?Nebo mě opravte,ale jinak jsem ji nedělala a je skvělá.Laďka

  • veronika | 24. 6. 2008 16:32

    no na to, ze ziji uz 8let v holandsku, tak s timto receptem jsem se jeste nesetkala. spravna holandska omacka ma byt bila! Jinak kdyz je nazloutla, tak to je syrova omacka ze jo.

  • Anonym | 21. 3. 2007 13:14

    Holandská omáčka je právě ze žloutků, tudíž je žlutá.

  • Anonym | 21. 3. 2007 12:15

    nemala by byt holandska omacka biela? zo zltkov sa asi biela farba moc nevycaruje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pražský koláč

Pražský koláč

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Kokosky II.

Kokosky II.

Výborný losos

Výborný losos

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

120
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
68
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
46
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
45
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
34
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Holandská omáčka v mikrovlnce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact