• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Hnízda s krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hnízda s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • sůl na špičku nože
  • Krém 1 :
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo - změklé
  • Krém 2 :
    • 250
      g máslo - změklé
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • čokoládové ozdoby nebo z marcipánu, bonbony ve tvaru vajíčka...

Postup přípravy receptu

1
Vodu svaříme se solí a máslem, do vroucí směsi vsypeme mouku. Mícháme dokud se těsto nepřestane lepit, necháme vychladnout. Pak za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém, vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku a na vymazaný plech(nebo s pečícím papírem) nastříkáme spirálky s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C cca 20 minut dorůžova a troubu zbytečně brzy neotvíráme, aby hnízda nesplaskla.
2
* Vychladlá hnízda můžeme plnit krémem dle vlastního výběru. Pro inspiraci jsem přidal alespoň dva.
3
Pudinkový krém: mléko a pudink svaříme v hustou hmotu, necháme vychladit a přimícháme do vyšlehaného másla s cukrem. Použít můžeme i kakaový pudink a k cukru přidáme trochu kakaa, pak budeme mít pudink kakaový.
4
Tvarohový krém: změklé máslo vyšleháme s cuky do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme.
5
Na krém před podáváním posadíme jedlé dekorativní ozdoby s velikonočním motivem.
6
* Hnízda můžeme použít i jindy než na Velikonoce, na dětskou párty, zahradní slavnost... , stačí jen zvolit vhodné zdobení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechovorumová vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda II.

Vosí hnízda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NinaK | 27. 2. 2012 10:34

    Probůh co to je??? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Děti Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové ozdoby Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…
35
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
35
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
31
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
26
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Hned měkké vánoční perníčky
Hned měkké vánoční perníčky
Hnětynky
Hnětynky
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská specialita z…
Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka
Hodslavská řezanka
Hodslavská řezanka
Hohenwartské fazole s uzeným
Hohenwartské fazole s uzeným
  • Recepty.cz
  • Hnízda s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact