• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hnětynky II.
Napište svůj komentář k receptu

Hnětynky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hnětynky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 700
      g polohrubá mouka
    • 500
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • hnědý rum Trochu
    • 4
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme 4 žloutky. Poté vmícháme hladkou i polohrubou mouku, vanilku a trochu rumu. Z těsta vyválíme plát asi 1/2 cm široký a vykrajujeme formičkami na hnětynky různé tvary.
2
Upečeme je v předehřáté troubě do růžova. Po vychladnutí je potřeme cukrovou nebo čokoládovou polevou a ozdobíme ozdobami na hnětynky, lentilkami apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Hnětynky

Hnětynky

Staročeské hnětýnky

Staročeské hnětýnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 17. 10. 2008 23:30

    Tak nevím, není zbyteční sem dávat jiné rozpočty a variace na stejné téma? Tady je poměr 700g mouky na 500g tuku a 200g cukru, v Hnětynkách I 420g mouky na 280 tuku a 140 cukru. Tedy tyto jsou trochu méně sladké, ale jinak je to totožné...

  • Anonym | 7. 10. 2007 17:11

    Takove blaboly sem nepatří, když někdo neumí přepsat recept, má si ho po sobě přečíst, nebo nechat pro sebe a neuvádět ostatni v omyl.Je škoda to pak hodit do koše.

  • Petr Kucín | 5. 10. 2007 13:28

    V tomhle případě se přikloním k receptu Hnětynky I

  • Jarka z Bratislavy | 3. 10. 2007 18:16

    A čo tie žĺtky, ktoré nie sú uvedené v ingredinciách?Bolo by dobre ten recept celý prepísať. Inakšie sa mi páči.Ďakujem.

  • Irena Klasová | 3. 10. 2007 12:58

    Polohrubé jen 350 g, ne 350 kg.

  • Miroslava Marková | 2. 10. 2007 18:29

    Prosím Kuchařku o přepis receptu. Hladké mouky má být 350g a polohrubé mouky také 350kg. Omlouvám se za chybné uvedení množství mouky. Děkuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Polohrubá mouka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Sója s houbami

Sója s houbami

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

365
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…
26
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Hnětynky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact