• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
Napište svůj komentář k receptu

Hlíva ústřičná jako minutka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hlíva ústřičná jako minutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hlíva ústřičná Čerstvá
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji.
2
Solíme až před podáváním. Jíme s chlebem a cibulí nebo jinou zeleninou nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
3
**Poznámka:** většinou si houby připravím předem, po vychladnutí dám do ledničky nebo do mrazáku a pak jen rychle obalím a usmažím. Je to dobrá a zdravá rychlovka k večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 7. 1. 2010 19:39

    Recept je super. Je to rychlovka, a k žádnému velkému nasáknutí olejem nedochází. Díky p. Jaroslavo.

  • Jiří Veselý | 18. 11. 2007 14:35

    Dnes hodlám využít Váš recept.Komentář zašlu zítra a věřím, že se budu oblizovat ještě v sanitce.J:V.

  • Anonym | 20. 7. 2007 16:06

    Ivo, pojď se mnou do toho vycpání!

  • Iva | 20. 7. 2007 13:43

    Opravdu pochoutka, hlíva je výborná houba a má plno příznivých účinků na organismus. A anonym ať se jde vycpat :)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:53

    Máte pravdu,o to šlo !

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:18

    Martine, díky za podporu, ale o to Anonymovi nešlo :-))) Anonym si chtěl docela prostě rýpnout, rozčeřit hladinu...Asi mu to dělá radost:-))

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:55

    Olej jako takový není škodlivý, problém bývá spíš v množství a hlavně kvalitě. Takže téhle rychlovky bych se nebál a s chutí do ní, zaslouží si to, je výborná :-) Z olejů na smažení vřele doporučuji Slunečnicový olej na smažení Davert (k dostání i přes Net od Probio). Je tepelně stálý a má výbornou čistou chuť (používám někdy i do syrových salátů); opět je znát kvalita, ani oleje se nedají ošidit ;-)

  • Anonym | 18. 3. 2007 20:43

    Zaplať pánBůh za něj!

  • Jaroslava Oumarová | 18. 3. 2007 19:10

    Anonyme, ale to už bude jiný recept :-))

  • Anonym | 18. 3. 2007 13:48

    Paní Oumarová,tepelně upravit jako minutku nemusíme mít právě kvůli nasáknutí olejem,proto zdravější je třeba zapečené s těstovinami.Zdraví zdar!!!

  • Zdeňka | 17. 3. 2007 17:26

    Když se zadaří a najdeme bedly,připravuji je přesně tak,akorát se nemusí předem dusit.Je to vynikající.Už se těším,až porostou.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 3. 2007 16:08

    Anonyme, a co na tom není zdravé? To osmažení na oleji? Však ho nemusí být litr. A jak jinak chcete tepelně upravit houby jako minutku, než osmažením?

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:51

    Paní Oumarová,možná, že je to dobrá,ale určitě ne zdravá rychlovka!

  • Jaroslava Oumarová | 8. 9. 2006 12:00

    Před obalením se může ještě potřít česnekem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Maková bábovka

Maková bábovka

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

825
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
117
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
64
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact