• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
Napište svůj komentář k receptu

Hlíva ústřičná jako minutka

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hlíva ústřičná jako minutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hlíva ústřičná Čerstvá
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným kmínem, obalíme je v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji.
2
Solíme až před podáváním. Jíme s chlebem a cibulí nebo jinou zeleninou nebo s brambory a tatarskou omáčkou.
3
**Poznámka:** většinou si houby připravím předem, po vychladnutí dám do ledničky nebo do mrazáku a pak jen rychle obalím a usmažím. Je to dobrá a zdravá rychlovka k večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6 | 7. 1. 2010 19:39

    Recept je super. Je to rychlovka, a k žádnému velkému nasáknutí olejem nedochází. Díky p. Jaroslavo.

  • Jiří Veselý | 18. 11. 2007 14:35

    Dnes hodlám využít Váš recept.Komentář zašlu zítra a věřím, že se budu oblizovat ještě v sanitce.J:V.

  • Anonym | 20. 7. 2007 16:06

    Ivo, pojď se mnou do toho vycpání!

  • Iva | 20. 7. 2007 13:43

    Opravdu pochoutka, hlíva je výborná houba a má plno příznivých účinků na organismus. A anonym ať se jde vycpat :)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:53

    Máte pravdu,o to šlo !

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:18

    Martine, díky za podporu, ale o to Anonymovi nešlo :-))) Anonym si chtěl docela prostě rýpnout, rozčeřit hladinu...Asi mu to dělá radost:-))

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:55

    Olej jako takový není škodlivý, problém bývá spíš v množství a hlavně kvalitě. Takže téhle rychlovky bych se nebál a s chutí do ní, zaslouží si to, je výborná :-) Z olejů na smažení vřele doporučuji Slunečnicový olej na smažení Davert (k dostání i přes Net od Probio). Je tepelně stálý a má výbornou čistou chuť (používám někdy i do syrových salátů); opět je znát kvalita, ani oleje se nedají ošidit ;-)

  • Anonym | 18. 3. 2007 20:43

    Zaplať pánBůh za něj!

  • Jaroslava Oumarová | 18. 3. 2007 19:10

    Anonyme, ale to už bude jiný recept :-))

  • Anonym | 18. 3. 2007 13:48

    Paní Oumarová,tepelně upravit jako minutku nemusíme mít právě kvůli nasáknutí olejem,proto zdravější je třeba zapečené s těstovinami.Zdraví zdar!!!

  • Zdeňka | 17. 3. 2007 17:26

    Když se zadaří a najdeme bedly,připravuji je přesně tak,akorát se nemusí předem dusit.Je to vynikající.Už se těším,až porostou.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 3. 2007 16:08

    Anonyme, a co na tom není zdravé? To osmažení na oleji? Však ho nemusí být litr. A jak jinak chcete tepelně upravit houby jako minutku, než osmažením?

  • Anonym | 17. 3. 2007 12:51

    Paní Oumarová,možná, že je to dobrá,ale určitě ne zdravá rychlovka!

  • Jaroslava Oumarová | 8. 9. 2006 12:00

    Před obalením se může ještě potřít česnekem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hlíva ústřičná Kmín Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Masové závitky

Masové závitky

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

91
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
84
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Petr Fiala (61) z kapely Mňága a Žďorp: Nechal jsem se zavřít do blázince!

Petr Fiala (61) z kapely Mňága a Žďorp: Nechal jsem se zavřít do blázince!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Hlíva ústřičná jako minutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact