• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Napište svůj komentář k receptu

Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (s droby)
    • 2
      šálek hrubá mouka
    • 2
      šálek sůl hrubší
    • 0,50
      šálek vejce
    • 0,50
      šálek rýže
    • 4
      lžíce máslo rozpuštěného
    • 2
      lžíce mrkev na kostičky
    • 2
      lžíce řapíkatý celer
    • 2
      lžíce šalotka
    • 2
      lžíce žampiony
    • drůbeží vývar bujon,dle potřeby
    • 2
      ks bobkový list
    • snítka tymiánu
    • šalvěj špetka
    • pepř mletý
    • koňak
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      šálek borůvky
    • 2
      lžíce cukr karamelový

Postup přípravy receptu

1
Z kuřátka vyjmeme droby a celé je opláchneme studenou vodou a papírovou utěrkou osušíme. Křidélka uřízneme tak, že ze tří dílů zůstane na prsou pouze jeden. Konce spolu s droby povaříme v lehce osolené vodě s bobkovými listy do měkka. Vývar scedíme a držíme na ohni. Droby s masem z krku a křidélek jemně nasekáme. V malém kastrolku si ve vodě dáme vařit do měkka divokou rýži. Na půl šálku divoké rýže použijeme asi půl druha šálku vody.
2
Zatím, co se droby a rýže vaří, z mouky a soli s trochou studené vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na plát asi 30 cm v průměru. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme odležet v chladu. Kuře posolíme a okořeníme bílým pepřem a tymiánem a šalvějí zevně i zevnitř a bohatě pokapeme koňakem. Rozpuštěným máslem potřeme mašlovačkou jak kuře, tak i jednu stranu pergamenového papíru. Na zbytku másla na pánvičce zpěníme šalotky, podlejeme trochou vývaru a přidáme zeleninu a houby.
3
Za míchání necháme vodu vyvařit a směs zalejeme trochou koňaku. Oflambujeme tak, že koňak zapálíme buď nakloněním pánvičky nad otevřeným ohněm plynového sporáku, nebo zapalovačem. Přidáme nasekané droby a maso z krku a křidélek, a divokou rýži a vše dobře promícháme. Nádivku necháme vychladnout. Do kuřete vložíme dva bobkové listy, které jsme uschovali z vývaru, tak aby byl každý zevnitř na jedné straně hrudní dutiny. Dutinu vyplníme nádivkou tak, aby oba listy byly přitisknuty k hrudnímu koši. Nádivku do kuřete napěchujeme, kuře položíme prsy na namaštěný pergamenový papír, který pak spojením čtyř rohů na hřbetu kuřete obalíme kolem celého těla.
4
V pergamenu zabalené kuře přemístíme, stále prsy dolů, na plát solného těsta a plát kolem kuřete obalíme, tak aby překrývající se konce švu byly na hřbetu. Stisknutím mezi prsty těsto spojíme a dokonale obalené kuře položíme na hřbet, švem dolů a prsy nahoru. Těstový obal potřeme vejcem rozmíchaným s vodou a ozdobíme lístky nebo ornamenty vymodelovanými ze zbytku těsta. Přilepíme a potřeme zase vejcetem. :o)) Uložíme do ledničky odležet, nejlépe přes noc. Asi dvě a půl hodiny před plánovanou dobou jídla zapneme troubu a necháme vyhřát na 375 F (190 C). Ptáka položíme na dno lehce vymaštěného pekáče a pečeme dvě hodiny. V malém nerezovém kastrolku lehce pomačkáme borůvky aby pustily šťávu, zalejeme červeným vínem, přidáme karamelový cukr a slepičí vývar a přivedeme do varu. Zamícháme do omáčky jíšku, a necháme táhnou pomalu na co nejmírnějším ohni tak aby se omáčka svařila na polovinu objemu.
5
Přilejeme zbytek koňaku, pokud jsme ho už všechen nevypili a necháme ještě asi deset minut táhnout. Přelejeme do omáčníku. Upečené kuře přineseme ke stolu zabalené do látkového ubrousku, v košíčku. Na stůl připravíme talíře, zeleninovou přílohu jako třeba rajčata plněná zeleným hráškem s Pernodem a necháme hosta paličkou rozbít těstovou kůru. Servírovací vidličkou a nožem pak nakřápnutou skořápku otevřeme, rozřízneme pergamenový obal a rozpůlíme nadité kuře ještě uvnitř skořápky. Vyjmeme buď vidličkou a nožem, nebo servírovací lžící, tak aby půlky zůstaly v jednom kuse a položíme na talíře nádivkou dospod. Lehce polejeme stužkou borůvkové omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Borůvky Červené víno Cukr Drůbeží vývar Hrubá mouka Koňak Kuřecí maso Máslo Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže Šalotka Šalvěj Snítka tymiánu Sůl Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

49
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Květáková polévka s cizrnou
Květáková polévka s…
13
Rafaelo kuličky
Rafaelo kuličky
12
Šátečky z tvarohového těsta
Šátečky z tvarohového…

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod stromeček, který potěší každého
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
AHA.cz Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Padlý princ Andrew (65): Poslední ponížení od krále Karla III.

Padlý princ Andrew (65): Poslední ponížení od krále Karla III.

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact