• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Napište svůj komentář k receptu

Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (s droby)
    • 2
      šálek hrubá mouka
    • 2
      šálek sůl hrubší
    • 0,50
      šálek vejce
    • 0,50
      šálek rýže
    • 4
      lžíce máslo rozpuštěného
    • 2
      lžíce mrkev na kostičky
    • 2
      lžíce řapíkatý celer
    • 2
      lžíce šalotka
    • 2
      lžíce žampiony
    • drůbeží vývar bujon,dle potřeby
    • 2
      ks bobkový list
    • snítka tymiánu
    • šalvěj špetka
    • pepř mletý
    • koňak
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      šálek borůvky
    • 2
      lžíce cukr karamelový

Postup přípravy receptu

1
Z kuřátka vyjmeme droby a celé je opláchneme studenou vodou a papírovou utěrkou osušíme. Křidélka uřízneme tak, že ze tří dílů zůstane na prsou pouze jeden. Konce spolu s droby povaříme v lehce osolené vodě s bobkovými listy do měkka. Vývar scedíme a držíme na ohni. Droby s masem z krku a křidélek jemně nasekáme. V malém kastrolku si ve vodě dáme vařit do měkka divokou rýži. Na půl šálku divoké rýže použijeme asi půl druha šálku vody.
2
Zatím, co se droby a rýže vaří, z mouky a soli s trochou studené vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na plát asi 30 cm v průměru. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme odležet v chladu. Kuře posolíme a okořeníme bílým pepřem a tymiánem a šalvějí zevně i zevnitř a bohatě pokapeme koňakem. Rozpuštěným máslem potřeme mašlovačkou jak kuře, tak i jednu stranu pergamenového papíru. Na zbytku másla na pánvičce zpěníme šalotky, podlejeme trochou vývaru a přidáme zeleninu a houby.
3
Za míchání necháme vodu vyvařit a směs zalejeme trochou koňaku. Oflambujeme tak, že koňak zapálíme buď nakloněním pánvičky nad otevřeným ohněm plynového sporáku, nebo zapalovačem. Přidáme nasekané droby a maso z krku a křidélek, a divokou rýži a vše dobře promícháme. Nádivku necháme vychladnout. Do kuřete vložíme dva bobkové listy, které jsme uschovali z vývaru, tak aby byl každý zevnitř na jedné straně hrudní dutiny. Dutinu vyplníme nádivkou tak, aby oba listy byly přitisknuty k hrudnímu koši. Nádivku do kuřete napěchujeme, kuře položíme prsy na namaštěný pergamenový papír, který pak spojením čtyř rohů na hřbetu kuřete obalíme kolem celého těla.
4
V pergamenu zabalené kuře přemístíme, stále prsy dolů, na plát solného těsta a plát kolem kuřete obalíme, tak aby překrývající se konce švu byly na hřbetu. Stisknutím mezi prsty těsto spojíme a dokonale obalené kuře položíme na hřbet, švem dolů a prsy nahoru. Těstový obal potřeme vejcem rozmíchaným s vodou a ozdobíme lístky nebo ornamenty vymodelovanými ze zbytku těsta. Přilepíme a potřeme zase vejcetem. :o)) Uložíme do ledničky odležet, nejlépe přes noc. Asi dvě a půl hodiny před plánovanou dobou jídla zapneme troubu a necháme vyhřát na 375 F (190 C). Ptáka položíme na dno lehce vymaštěného pekáče a pečeme dvě hodiny. V malém nerezovém kastrolku lehce pomačkáme borůvky aby pustily šťávu, zalejeme červeným vínem, přidáme karamelový cukr a slepičí vývar a přivedeme do varu. Zamícháme do omáčky jíšku, a necháme táhnou pomalu na co nejmírnějším ohni tak aby se omáčka svařila na polovinu objemu.
5
Přilejeme zbytek koňaku, pokud jsme ho už všechen nevypili a necháme ještě asi deset minut táhnout. Přelejeme do omáčníku. Upečené kuře přineseme ke stolu zabalené do látkového ubrousku, v košíčku. Na stůl připravíme talíře, zeleninovou přílohu jako třeba rajčata plněná zeleným hráškem s Pernodem a necháme hosta paličkou rozbít těstovou kůru. Servírovací vidličkou a nožem pak nakřápnutou skořápku otevřeme, rozřízneme pergamenový obal a rozpůlíme nadité kuře ještě uvnitř skořápky. Vyjmeme buď vidličkou a nožem, nebo servírovací lžící, tak aby půlky zůstaly v jednom kuse a položíme na talíře nádivkou dospod. Lehce polejeme stužkou borůvkové omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Překvapení v tortile

Překvapení v tortile

Špagetové překvapení

Špagetové překvapení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Borůvky Červené víno Cukr Drůbeží vývar Hrubá mouka Koňak Kuřecí maso Máslo Mrkev Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže Šalotka Šalvěj Snítka tymiánu Sůl Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

176
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
169
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
94
Bramborovo-kroupová baba
Bramborovo-kroupová baba
94
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
82
Náplně do buchet
Náplně do buchet

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

  • Recepty.cz
  • Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact