• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hejk na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Hejk na grilu

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hejk na grilu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 0,50
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • 0,25
      ks kari
    • 0,25
      lžička zázvor
    • petrželová nať
    • šalvěj Pár lístků
    • meduňka Pár lístků
    • pepř mletý
    • hejk Vykuchaný, bez hlavy
    • 1
      lžička koření Orient
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Marináda: česnek, všechno koření, citrónovou šťávu a olej vhodíme do misky. Všechny bylinky drobně posekáme a přisypeme rovněž do misky. Vše řádně promícháme.Hejky řádně umyjeme a osušíme. Čajovou lžičkou plníme marinádou břišní dutinu Hejka (cca 2 lžičky marinády). Odložíme na podnos.
2
Pokud nám zbude nějaká marináda, lze Hejky potřít i zvenčí. Takto připravenou rybu odložíme alespoň na 2 hodinky odpočinout do lednice. Při marinování můžeme někokrát rybu otočit a potřít.
3
Po uležení maso grilujeme za občasného potírání marinádou nejlépe na dřevěném uhlí asi 5 minut po každé straně. V nejhorším případě lze použít pánev, nebo troubu. Podáváme s bramborem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monča Bilíková | 24. 12. 2014 10:44

    Mohla bych se zeptat co je k tomu nejlepší na pití ? :-) ;-)

  • Monča Bilíková | 24. 12. 2014 10:44

    Mohla bych se zeptat co je k tomu nejlepší na pití ? :-) ;-)

  • Monča Bilíková | 24. 12. 2014 10:41

    Dobrý recept Mňam

  • jitka A | 21. 11. 2009 12:04

    hejky kupuji v kauflandu

  • venyss venyss | 9. 5. 2009 10:50

    Vím,že tchán hejky kupuje v Penny.

  • Anna R. | 9. 5. 2009 10:00

    Prosím,prosím, kde kupujete hejky? Už jsem je léta v obchodě neviděla.

  • Safi | 12. 4. 2007 15:46

    Chutilo so skvelo

  • Michal Vlček | 11. 2. 2007 12:33

    Naprosto vynikající recept.

  • kuba petru | 26. 6. 2006 22:35

    malo oleje,a přidal bych trochu hrubozrnné hořčice,jinak je to dobrej napad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Grilované ryby
Maso Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Hejk Kari Koření Meduňka Paprika - sladká Pažitka Pepř mletý Petrželová nať Rostlinný olej Šalvěj Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Mazanec II.

Mazanec II.

Hummus II.

Hummus II.

Řezy Margot

Řezy Margot

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Hejk na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact