• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • kompotované mandarinky na ozdobu
    • čokoláda na ozdobu
  • Pařížská šlehačka
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
4
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
5
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn

Harlekýn

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena kubna | 8. 9. 2011 22:48

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  • Hana Rožníčková | 20. 4. 2007 13:13

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  • kačenka | 21. 10. 2006 13:43

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  • Jana Kozojedová | 11. 1. 2006 10:22

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  • Lenka M | 6. 1. 2006 22:46

    v postupu se někde stratil olej?

  • Di | 3. 1. 2006 11:32

    Chybu jste asi neudělala nikde. Někdy se stane, že svařená - ale i nesvařená - šlehačka nejde ušlehat - takže chyba bude spíše v ní než ve Vašem postupu. Zkuste jiného výrobce a raději šlehačku obyčejnou než trvanlivou.

  • Jana Povolná | 3. 1. 2006 09:36

    Tak nevím,kde jsem udělala chybu,ale pařížská šlehačka zůstala tekutá,ne a ne se ušlehat,tak jsem to vzdala :-( smetanu 33%,cukr,a kakao jsem svařila v pudinkovém hrnci (vodní lázeň),nechala do druhého dne a nic.Poraďte mi někdo ,jak to děláte,prosím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kompotované mandarinky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
56
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
49
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
42
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact