• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g kakao
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
  • Náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g kakao
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a kypřícím práškem. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 24 cm, vymazanou tukem a hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme jej a vodorovně jej rozkrojíme na tři díly. Polovinu smetany svaříme s cukrem a prosátým kakaem.
3
Necháme ji v chladničce vychladit nejlépe do druhého dne a potom vyšleháme v tuhou pařížskou šlehačku. Druhou polovinu smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spodní díl nejprve potřeme 2/3 pařížské šlehačky a přiklopíme druhým dílem korpusu. Ten potřeme 2/3 bílé šlehačky a přiklopíme třetím dílem korpusu.
4
Celý dort potřeme zbylou pařížskou šlehačkou a zbylou bílou šlehačku nastříkáme ozdobně na povrch dortu.
5
Nakonec dort ozdobíme čokoládovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn podle Frekvence 1

Harlekýn podle Frekvence 1

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • terss | 15. 9. 2016 16:33

    teď dělám těsto a vypadá báječně tak doufám že to dobře dopadne O:-) O:-) :-) ;-)

  • Nikola | 10. 5. 2015 16:55

    Těsto jsem pekla na horkovzduch a bylo v naprostém v pořádku ;-)

  • whitehorse | 4. 4. 2015 21:58

    Dnes se mi stalo totéž. Asi to nebude jen rukama a troubou :'(

  • Lucie | 30. 12. 2014 21:19

    Tak přesně tohle se dnes stalo mě. Nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se mi zdálo divné už, když jsem ho míchala. Neteklo totiž, ale bylo pěkně tuhé :( No a když jsem ho vyndala z trouby, tak vypadalo naprosto strašně - tvrdá, zkroucená placka, která sice nebyla na chuť tak strašná (ale ani moc dobrá :D) ale jak to vypadalo :D No tak to putovalo do koše. A jelikož mám v lednici pařížskou šlehačku - udělanou, tak musím udělat zítra těsto znovu - tentokrát ale podle jiného receptu. A protože je tento recept z knihy ,,Dorty a dezerty" od apetitu, tak mě hodně, ale opravdu hodně zklamali. :-X

  • Bára | 11. 3. 2013 16:07

    Těsto mě zklamalo. Musela sem ho vyhodit, protože se z něho stala tvrdá nepoživatelná placka :-( :-( :-(

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:53

    ne to opravdu ne, maminka je má nejraději :-*

  • Iva | 29. 11. 2012 13:08

    :'( Pařížských a Harlekýnských dortů není nikdy dost, že :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou
Borůvkový koláč z…
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Pravda o nové image Veroniky Kašákové: Byl to jen příčes! Ale...

Pravda o nové image Veroniky Kašákové: Byl to jen příčes! Ale...

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Hanácké bifteky
Hanácké bifteky
Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Hanojská rybka s koprem a arašídovou…
Harissa pasta
Harissa pasta
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnský chlebíček
Harlekýnský chlebíček
Has brown ze strouhaných brambor
Has brown ze strouhaných brambor
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact