• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g kakao
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
  • Náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g kakao
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme prosátou mouku a kakaem a kypřícím práškem. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 24 cm, vymazanou tukem a hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 45 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme jej a vodorovně jej rozkrojíme na tři díly. Polovinu smetany svaříme s cukrem a prosátým kakaem.
3
Necháme ji v chladničce vychladit nejlépe do druhého dne a potom vyšleháme v tuhou pařížskou šlehačku. Druhou polovinu smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem. Spodní díl nejprve potřeme 2/3 pařížské šlehačky a přiklopíme druhým dílem korpusu. Ten potřeme 2/3 bílé šlehačky a přiklopíme třetím dílem korpusu.
4
Celý dort potřeme zbylou pařížskou šlehačkou a zbylou bílou šlehačku nastříkáme ozdobně na povrch dortu.
5
Nakonec dort ozdobíme čokoládovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn podle Frekvence 1

Harlekýn podle Frekvence 1

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • terss | 15. 9. 2016 16:33

    teď dělám těsto a vypadá báječně tak doufám že to dobře dopadne O:-) O:-) :-) ;-)

  • Nikola | 10. 5. 2015 16:55

    Těsto jsem pekla na horkovzduch a bylo v naprostém v pořádku ;-)

  • whitehorse | 4. 4. 2015 21:58

    Dnes se mi stalo totéž. Asi to nebude jen rukama a troubou :'(

  • Lucie | 30. 12. 2014 21:19

    Tak přesně tohle se dnes stalo mě. Nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se mi zdálo divné už, když jsem ho míchala. Neteklo totiž, ale bylo pěkně tuhé :( No a když jsem ho vyndala z trouby, tak vypadalo naprosto strašně - tvrdá, zkroucená placka, která sice nebyla na chuť tak strašná (ale ani moc dobrá :D) ale jak to vypadalo :D No tak to putovalo do koše. A jelikož mám v lednici pařížskou šlehačku - udělanou, tak musím udělat zítra těsto znovu - tentokrát ale podle jiného receptu. A protože je tento recept z knihy ,,Dorty a dezerty" od apetitu, tak mě hodně, ale opravdu hodně zklamali. :-X

  • Bára | 11. 3. 2013 16:07

    Těsto mě zklamalo. Musela sem ho vyhodit, protože se z něho stala tvrdá nepoživatelná placka :-( :-( :-(

  • Delarue
    Delarue | 15. 1. 2013 16:53

    ne to opravdu ne, maminka je má nejraději :-*

  • Iva | 29. 11. 2012 13:08

    :'( Pařížských a Harlekýnských dortů není nikdy dost, že :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Listové šátečky

Listové šátečky

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

33
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
29
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
28
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
28
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
23
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Hanácké bifteky
Hanácké bifteky
Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Hanojská rybka s koprem a arašídovou…
Harissa pasta
Harissa pasta
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Harlekýnský chlebíček
Harlekýnský chlebíček
Has brown ze strouhaných brambor
Has brown ze strouhaných brambor
  • Recepty.cz
  • Harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact