• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harissa
Napište svůj komentář k receptu

Harissa

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harissa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg zelí
    • 1
      ks celer větší
    • 2
      ks feferonka
    • 6
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks cibule velké
    • 180
      g cukr
    • 150
      ml ocet
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme.
2
Vhodné jako zeleninová příloha k jídlům nebo grilovanému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harissa pasta

Harissa pasta

Pomazánka Harissa

Pomazánka Harissa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Černá | 14. 7. 2007 14:11

    Harissu kupuji hotovou od Hamé, sklenička cca 12 ,- Kč a děláme z ní výbornou pomazánku (recept v pomazánkách - pomazánka Harissa).

  • Kamil Krybus | 14. 7. 2007 00:08

    Baruško, skutečně římský kmín = cumin = Cuminum Cyminium L. Nelze ho nahradit běžným kmínem, protože má dosti výrazně odlišnou chuť.

  • barča | 13. 7. 2007 15:18

    Prosím dotaz na pana Kamila, jaký je rozdíl mezi kmínem a cuminem (římský kmín) ? Dík

  • Renata Kolářová | 12. 7. 2007 18:56

    Zelí má být syrové. Vzkaz pro pana Jozefa a Kamila. Berte to jako Harissu po česku (podle vašeho výčtu ingrediencí to zřejmě s pravou tuniskou nebo africkou harissou nemá skutečně mnoho společného)- ale zato ji můžete konzumovat po větších dávkách!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:41

    Nooo,tak to určitě vyzkouším!!!Předpokládám,že zelí kysané? Díky za recept!!!! Jana

  • Jozef T. | 11. 7. 2007 17:31

    Omáčka vo forme pasty Harissa je jedno z najštipľavejších ochucovadiel spolu s Tabascom. Harissa neobsahuje ani rajčiny, ani zeler a ani kapustu (zelí). Jej základnými zložkami sú sušené červené chili, koriander, cesnak, mletá rasca - viac druhov (kmín), soľ, olivový olej a rôzne príchute. V krajinách svojho pôvodu (severná Afrika) sa používa v miniatúrnych dávkach na ochutenie (svojím spôsobom i dezinfekciu).

  • Kamil Krybus | 11. 7. 2007 16:34

    Renatko, do Harissy se obvykle nedává celer či rajčata. Je to směs chilli papriček, česneku, vody, oleje, kmínu, koriandru, orestovaných červených paprik, cuminu a soli. Směs pochází z Tunisu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Cibule Cukr Feferonka Hořčičné semínko Ocet Rajčata Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
48
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
36
Houbový guláš
Houbový guláš
33
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
28
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Harissa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact