• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hanácké vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Hanácké vdolky

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hanácké vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 50
      g cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst citronová kůra
    • cukr dle chuti
    • povidla
    • drobenka

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, části vlažného mléka, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme kynout. Mezitím si uděláme náplň tak, že všechny ingredience smícháme. Z těsta uděláme vdolky, naplníme tvarohem, uzavřeme, otočíme, dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C na vymazaném plechu.
2
Rada: do povidel přidejte trochu rumu a mletého badyánu, jsou výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře hanácké selky

Kuře hanácké selky

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evinecka
    evinecka | 23. 7. 2012 16:25

    Čím mohu nahradit povidla, aby to bylo chutné? Díky

  • miklošková | 6. 5. 2012 21:01

    Hanácké vdolky Potřebujeme: Těsto: ½ kg polohrubé mouky ½ hladké ½-3/4 l mléka 2 žloutky 1 balíček kvasnic 6 lžic cukru 8-10 lžic tuku (olej) 1 špetka soli Nádivka: 2 kostky tvarohu citronová kůra 1 vanilkový cukr 6 lžic cukru propláchnuté hrozinky klademe až na tvaroh 1 vejce Drobenka: 16 dkg másla 16 dkg pískového cukru 1 vanilkový cukr 16 dkg polohrubé mouky Z mírně teplého mléka, 1 lžíci cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, zbytek cukru se žloutky utřeme v misce a přidáme s kváskem do mouky. Vypracujeme těsto nejméně 20min a necháme nakynout. Nakynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Promáčkneme a namažeme povidly. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Necháme nakynout 15min. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut.

  • Petra | 29. 3. 2012 09:01

    Včera jsem je dělala z půl dávky, přesně podle receptu, ale těsto bylo příliš řídké a mastné. Musela jsem přisypávat mouku, výsledkem bylo těsto, které vůbec nepřipomínalo kynuté, ale spíš bylo jako těsto na linecké. Má to tak být, nebo jsem někde udělala chybu?

  • Milena | 7. 11. 2010 19:58

    Toto těsto je výborné. Všichni se olizujeme až za ušima :-) Bavorské vdolečky Suroviny 60 g másla 2 vejce 200 ml mléka 500 g polohrubé mouky šťáva s ½ citronu 60 g cukru 25 g droždí sůl Postup Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme špetku soli, kávovou lžičku cukru a dvě hrsti mouky, zamícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do zbývající mouky přidáme cukr, citrónovou šťávu, vejce, kvásek a rozehřátý (ale už zchladlý) tuk. Těsto zpracováváme vařečkou nebo hnětačem tak dlouho, až se na něm začnou tvořit malé puchýřky – bublinky. Necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, potom ho znovu vařečkou promícháme a necháme kynout ještě 20 minut. Na pomoučeném vále z něj vyválíme silnější placku a vypichujeme z ní kolečka, která opět necháme pod utěrkou kynout dalších 15 minut. Zatím si rozpálíme tuk ve fritovacím hrnci na 180 stupňů. Do každého nakynutého kolečka vmáčkneme uprostřed důlek a vložíme ho důlkem do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci. Smažíme ho asi 2 minuty. Horké bavorské vdolečky zdobíme povidly nebo marmeládou, sypeme nastrouhaným tvarohem a zdobíme šlehačkou.

  • Jarka O. | 24. 1. 2010 10:05

    Smažené vdolky se jmenují Bavorské vdolečky, někde tu recept určitě bude ;-)

  • Barbora Kejdová | 23. 1. 2010 22:56

    Jééé, to mě nenapadlo, že se nesmaží....ale když to teď čtu, tak je to z receptu jasné. Mamka vdolky vždycky smažila a oni se tak pěkně nafoukly, my jsme je pak plnili tvarohem a byla to vždycky dobrota. Tak jsem si právě mylela, že se rozkrajují a plní tou náplní a ještě se to dá krátce zapéct. Jarko, moc děkuju za ujasnění a tip na koblihy :-).

  • Jarka O. | 23. 1. 2010 17:19

    Barboro, tyhle vdolky se přece nesmaží, ale pečou v troubě. Toho oleje do těsta se mi opravdu zdá hodně, těsto je pak zbytečně těžké a hůř kyne. Jinak je opravdu lépe po vykrájení vdolků je ještě nechat znovu vykynout. Chcete-li smažené koblihy, doporučuju recept "Rumové koblihy" ;-)

  • Barbora Kejdová | 23. 1. 2010 13:19

    Tak jsem dneska udělala vdolky podle tohodle receptu. Ale asi jsem někde udělala chybu....chuťově byly dobré, ale neměly vůbec tvar jako vdolky, spíš jen takové karbanátky :-(. Po vykynutí těsta jsem ho vyválela na cca 1 cm placku, vykrájela kolečka a hned jsem je smažila. Myslela jsem, že se mi v tom oleji nafouknou, ale nestalo se tak. Měla jsem je nechat ještě po vykrájení kynout ? Ještě jeden problém jsem měla s těstem... bylo moc mastné, po vykynutí kolem něj byla vrstva volného oleje i když jsem těsto zadělala důkladně. Bylo opravdu strašně mastné.Prosím o radu zkušenější ,,vdolkaře,, :-).Díky Bára

  • marie nezlakova | 6. 4. 2009 11:59

    Jedním slovem:perfektní!Jenom jsem je posadila do pekáče,takže z toho byly takové buchto-vdolky,ale na chuti to neubralo.1*

  • Sylva Karešová | 26. 3. 2008 22:10

    Helčo, drobenka se dělá z másla, cukru a hrubé mouky. Poměr je asi takový: 30 g másla, 30 g cukru, 40 g hr. mouky. A podle toho případně přidělat.. záleží na požadovaném celkovém množství.

  • Helena Měrková | 26. 3. 2008 10:09

    neumím dělat drobenku, poradte, jak na to, dík

  • Helena Měrková | 26. 3. 2008 10:09

    neumím dělat drobenku, poradte, jak na to, dík

  • Sylva Karešová | 23. 3. 2008 22:58

    Vdolečky, ty já ráda. Akorát s kynutým těstem moc kamarádka nejsem :-) Povidla také moc nemusím, ale však bez nich se vdolky obejdou. I když je fakt, že je to u vdolků docela tradice, klasika..

  • Bobina Nováková | 23. 3. 2008 21:15

    byly výborné a hlavně povedly se mi.... jen se po nich zaprášilo. A to nejsem kdovíjaká kuchařka, tím spíše, že já osobně s kynutým těstem často bojuji. Taky dávám za 1.

  • Zdena Praksinová | 21. 4. 2007 07:15

    Vynikající!! Dávám 1

  • tom asiater | 24. 3. 2007 17:00

    ňaminka

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2006 12:58

    No jo, takové pekla kdysi dávno moje babička a byly eňo ňúňo:-))

  • Anonym | 26. 1. 2006 09:44

    Jsou báječná.Říkáme tomu dvojctihodné koláče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Drobenka Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

61
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
61
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Hanácké vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact