• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
Napište svůj komentář k receptu

Halwa Paneton

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halwa Paneton
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 90
      g kuskus rozemletý
    • 35
      g žlutý hrách tlučený
    • 650
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 25
      g hrozinky
    • 25
      g sušené meruňky
    • 25
      g sušené švestky
    • 6
      g lískové oříšky
    • 6
      g vlašské ořechy
    • 6
      g mandle
    • 6
      g kešu oříšky
  • Studená agda
    • 30
      ml studená voda
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
24 hodin před vařením namočit zvlášť mandle, meruňky a hrozinky dohromady, asi 200 ml. Sušené švestky namočit na 2-5 hodin nebo i bez namočení, podle chuti.
3
Namočit smíchané mouky do 380 ml na 5-8 hod., kvůli hrachové mouce.
4
Oloupat namočené mandle, nakrájet nadrobno. Ostatní ořechy nakrájet také nadrobno. Namočené meruňky rozkrojit podélně na poloviny a rozkrájet nadrobno. Nakrájet švestky nadrobno. Zbylou sladkou vodu lze použít, po zjištění množství, pro vaření.
5
Namočené mouky nalít do nádoby se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Po přilití sladké vody z namočení doplnit vodu na celkový objem 650 ml. Během ohřevu míchat a kontrolovat hustotu pro var 1 minutu. Po zabublání varem osolit, promíchat. Odstavené od ohřevu nechat zakryté odstát 7 minut pro změknutí mouk.
6
Vymazat formu objemu 1,2 l šmolcem (máslem). Rozmíchat cukr v předepsaném množství vody na agdu.
7
Do odstáté hmoty přidat nakrájené ořechy, nakrájené sladké, agdu (cukrovou vodu) a šmolc. Zamíchat, ohřát znovu k varu. Míchat do prvního znatelného ztuhnutí 3-5 minut. Nalít uvařenou halwu do vymazané misky. Protřesením a uhlazením vytvořit rovnější hladinu. Zakrýt při chladnutí nejméně 4 hodiny. Lze dochladit v chladničce.
8
Po vychladnutí a ztuhnutí protřást misku pro uvolnění halwy. Přikrýt talířem a otočit celek miskou nahoru. Vyklopit obsah na talíř.
9
Poznámka autora receptu: Názvy: ztuhlá lepší kaše, falešné panettone. Varianta spotted dick. Barva je dle použité vody. Bez vody pro namočení sladkého je skoro bílá barva. Ze samotných meruněk je žlutá barva, z hrozinek žluto-hnědá. Ze švestek je vyfocená hnědá barva. Kombinace přidaného pro chuť je libovolná, je vhodné dodržet celkové přidané množství pro dobrou soudržnost a zažití. Odhadem, podle chuti, malou hrst ořechů a malou hrst sladkého.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrozinky Kešu oříšky Kuskus Lískové oříšky Mandle Máslo Studená voda Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vlašské ořechy Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

25
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…
19
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
19
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Hamandeggs
Hamandeggs
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact