• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halva
Napište svůj komentář k receptu

Halva

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 150
      g krupice
    • 1
      hrst ořechy nebo mandle
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks banány
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst sušené ovoce
    • 4
      dl mléko 3-4 , nebo voda
    • 1
      lžička vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá .(Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny, větší množství pak může trvat i hodinu). Na posledních asi 20 minut přidáme ořechy nebo mandle a pražíme společně. Přidáme cukr a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme banán a sušené ovoce a mícháme asi další necelou minutu. Zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a mícháme, dokud všechno nezhoustne. Halva je hotová, když se přestane lepit na stěny hrnce, ale dobrá je i když se pořád lepí.
2
Míry a váhy jsou jen orientační. Másla může být více i méně - pak bude halva suchá nebo pořádně mastná. Když přidáme méně cukru bude to spíš hustá pražená krupicovka. Když dáme více, bude to sladkost. Společně s rozinkami můžeme přidat i jakýkoliv kompot nebo nakrájené ovoce. Variace nekonečné...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová halva

Banánová halva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kvasinka | 17. 10. 2014 11:03

    Jo a ty jsi trubka, protože se nedělá z krupice ale mletých sezamových semínek. Zajeď si někdy do Řecka ty debile a nepleť tu nikomu hlavu. :-P

  • Veronika | 25. 11. 2013 12:36

    v jednom receptu na halvu se tam pridava koreni kardamon a s nim je halva nejlepsi, taky zadne mleko, jenom voda, cukr, koreni a orechy, rozinky podle chuti. A myslela jsem, ze ze sezamu se vyrabi chalva a ne halva. Ale podle vseho je to to same, jen v jinem jazyce :) holt kazdy pod tim zna neco jineho

  • denia | 23. 2. 2011 10:43

    jaka krupica? detska krupicka? nebo mouka - krupice?

  • Celina Polívková | 10. 12. 2007 20:48

    Jó, v Lublani v Holyfoodu za FF vyrábějí takovou halvu, ale bez ořechů - podle mé analýzy hotového výrobku jen krupice, kokosová moučka, rozinky, kompot. Vůbec to není přeslazené a nezdá se mi to ani zvlášť mastné, takže nedokážu určit, jak to mastěj. Každopádně je to hustý, jak říkávala mladina. Sezam nemusim, takže jsem tímhle receptem unešená.

  • Anonym | 6. 9. 2007 21:46

    Halva se dela z hrube krupice, oliv. oleje a nemusi ne tedy ani tak dlouho prazit.a nezaliva se mlekem, nybrz sirupem-voda cukr, skorice, vanilka

  • Simona | 7. 2. 2007 15:04

    Náhodou o drobném vylepšení, je to velice výborné, recept jako od Burfíka ( to je vegetariánská restaurace). Nakrájela jsem jablíčka přidala skořici, kokos a lněné semínka a je to opravdové mňáááááááááám

  • Anonym | 25. 1. 2007 02:27

    prrr- nesouhlasím- tohle jsou recepty, které jsou oficiální- ta halva, která se vyrábí ze sezamu, je jen jedna z odnoží, které jsou na světě známy- takže žádný pokus

  • englicka marketa | 11. 12. 2006 10:31

    jaksi tam postrádám sezamové semínko,jakožto milovnice tohoto pamlsku váš výrobek má do halvy hodně daleko ale nápad dobrý:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pražení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Krupice Máslo Mléko Ořechy Rozinky Sušené ovoce Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

74
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestková povidla
Švestková povidla
19
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
17
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Halva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact