• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Halušky se zelím a vařeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky se zelím a vařeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • halušky Bramborové
    • 1
      kg kysané zelí
    • 0,75
      kg uzený bok Libový
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min. Halušek by mělo být asi 1-1,5 kg. Zelí propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a společně s bůčkem, rozděleným na menší kousky vaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle osmažíme do růžova, přidáme uvařený a na kostičky nakrájený bok, mirně orestujeme a smícháme s haluškami a zelím.
2
Lze dochutit trochou vegety nebo přisolit, vše podle chuti. Jsou i tací, kteří toto vše krátce zapečou v horké troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem

Halušky se zelím

Halušky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vítek | 12. 10. 2012 12:52

    Čtu to pozdě,ale souhlasím,že Vegeta a podobné umělé příchutě do jídla nepatří.Plně se ztotožňuji s Lenkou. :-D

  • Lenka | 21. 2. 2012 16:03

    Vegeta ? To je barbarství - neumíte se obejít bez těchto glutamatových šidítek po kterých chutná všechno stejně ? Pak jsta velice špatná kuchařka. :-D

  • Kateřina | 22. 3. 2011 11:28

    Vy mi děláte chutě! A to chci hubnout do plavek :-S !

  • Mira | 9. 3. 2011 15:10

    Já dávám místo bůčku uzená žebra a potom ana talíři poleji usmaženou cibulkou s anglickou slaninou.Velmi doporučuji

  • J.Tereza | 5. 2. 2011 09:55

    Kapusta sa v prvom rade nepreplachuje, minerály a vitamíny sú dôležité pre nás, nie pre kanál. A rozhodne sa nevarí, ale dusí, podusená sa zmieša s haluškami. Zápražku ( jíšku ) určite nie, toto nie je prívarok, ale halušky s kapustou.

  • sofka
    sofka | 5. 2. 2011 00:33

    Z povařeného zelí slít vodu , přidat jíšku z brambory a dochutit ,sůl,mletý pepř a vegeta i troška drceného kmínu a nemá to chybu. :-)

  • Renata | 15. 11. 2007 11:58

    No nevím, zelí jsem povařila a musím říct, že mi ani trochu nechutnalo :(. Ale halušky byly dobré.

  • Lenka | 1. 2. 2007 09:46

    Tento recept je opravdu výborný. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Halušky Kysané zelí Sádlo Sůl Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Duo bábovka

Duo bábovka

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

63
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem
59
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
43
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
37
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím a slaninou
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
  • Recepty.cz
  • Halušky se zelím a vařeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact