• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Halušky
Napište svůj komentář k receptu

Halušky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky
Nahrát fotku
 

Halušky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce mléko
    • 250
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové těsto uložíme na hodinu do lednice. V hlubokém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu se dvěma lžícemi oleje. Těsto strouháme na hrubém struhadle přímo do hrnce s vařící vodou. Když halušky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené halušky jsou vynikající přílohou k masu s pikantní omáčkou. S tvarohem, brynzou nebo škvarkami je můžeme podávat jako hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika | 15. 4. 2017 23:21

    Na Hane a na Ostravsku to jsou noky. 8-)

  • marta | 4. 2. 2017 12:27

    :-)

  • kuchař | 7. 6. 2014 09:08

    nauč se krávo vařit, halušky jsou prostě z brambor, to co šmudlíš ty nejsou halušky ,ale nočky,Každé jídlo má své jménio z nějakého důvodu, je to stejné jako když di ty krávo pitomá objednšč v hospodě pečená žebít rka a dostaneš držkovou polívku , maso jako maso pičo :-D

  • Bobik57 | 23. 6. 2013 18:51

    O:-) toto nejsou halušky, ale špecle. Halušky jsou ze syrových brambor a mouky. Žádná vejce a mléko

  • Ester S. | 25. 2. 2010 19:40

    Dnes som vyskúšala tieto halušky ku kuraciemu perkeltu a sú vážne výborné! Dcérka si aj pridala:-)

  • Tereza J. | 2. 7. 2009 16:59

    Alenka, súhlasím, máš úplnú pravdu :)))

  • Alena Macháčková | 2. 7. 2009 12:52

    Terezko, to víš, že jsem si všimla, ale rok sem rok tam.... :-) Hlavně, že si pochutnáme!

  • Tereza J. | 25. 6. 2009 21:21

    Alenka, asi si si nevšimla, ale to podľa teba "hádanie", to bolo už pred nejakým rôčkom :)))

  • Alena Macháčková | 25. 6. 2009 21:00

    Nevím, proč se hádáte. Jsou to klasické těstovinové halušky, dělám je podobně, jen místo mléka dávám vodu (ale méně) a lžíci oleje i do těsta. Také není špatné dát na špičku nože prášku do pečiva, jsou pak takové nadýchanější. A do vody je zavařuji přes speciální haluškový cedník. Bezvadné jsou zejména k omáčkám (na paprice, perkelt, guláš, atp.)

  • Petra Borisová | 2. 6. 2009 09:43

    tak holky není jedno, jak tomu kdo říká? manžel taky zastává názor, že v haluškách musí být brambory, jinak to halušky nejsou. tak jsem mu řekla, at si trhne, že halušky nebudou, cpe se teď těma halušema moučnýma a má boule za ušima.. :)

  • Miloslava | 29. 1. 2008 09:02

    Díky za recept. Několik let jsem tyto halušky nevařila a pro upomenutí receptu jsem se koukla na net. Jsem ráda, přesně takové jsem vařila k paprikáši. Jedla jsem je na Slovensku a mám už na ně hroznou chuť.

  • Jana T. | 4. 12. 2007 09:16

    Ach to slovíčkaření. Šla jsem se podívat do jedné své kuchařky - Kuchařka naší vesnice z roku 1965 a jsou tam Brynzové halušky bramborové, Brynzové halušky ( moučné) a Smažené oštěpkové halušky (nočky). U nás máme například knedlíky šup do vody a to jsou vlastně taky noky nebo třeba halušky a v každé rodině je dělali trochu jinak. Podávali se na slano, na sladko, k masu, podobně jako třeba těstoviny.

  • Martina | 3. 12. 2007 20:23

    Taky si myslím, že to jsou spíš noky než halušky.

  • Pavla | 28. 11. 2007 16:40

    Já jsem se tedy učila halušky od své kamarádky Slovenky a z brambor. Takže mi to jako jazykové nedorozumění nepřijde. Navíc znám i strapačky - tedy asi naši českou verzi - a ty jsou také z brambor, jen trochu jiné.

  • karel mureš | 10. 9. 2007 13:08

    kokoti kokoti kokoti

  • Zora Manasová | 16. 5. 2007 16:33

    Takéto halušky sa u nás vždy robili k paprikášu. Ale skúste si dať k nemu strapačky (zemiakové halušky).

  • Dáša Grohmanová | 6. 8. 2006 13:15

    Děkujeme, jednoduché, chutné a hlavně není moc špinavého nádobí.

  • Di | 7. 10. 2005 15:12

    To jseou německé špecle, dají se koupit i hotové, ale jen v prodejnám typu Norma, výjimečně v Interspáru. Jsou skvělé například k masům na červeném víně (hovězí, zvěřina). Slovo špecle se do češtiny překládá také jako halušky.

  • Tereza Jarčušková | 7. 10. 2005 12:42

    Musím sa zastať pani Kovářovej. Ide o slovné nedorozumenie. U nás sa pojmom halušky označuje to, čo opísala, teda cesto z múky , vajec, soli a mlieka, príp. vody. Sú výborné aj s vajíčkom : opražíte narezanú slaninku, pridáte narezanú cibuľu, opražíte, dáte niekoľko vajec, osolíte a za stáleho miešania urobíte praženicu. Do toho vmiešate halušky. Toto, čo spomínate - teda zo zemiakov, sa u nás nenazýva halušky, ale strapačky, niekde nárečove sa to volá trepanky ( preto, lebo ich "trepete" z lopárika do vody. Takže halušky robíme ako prílohu k mäsu ( tam, kde je aj omáčka alebo veľa šťavy, napr, guláš ) alebo s vajcami alebo na sladko ako bolo opísané. Strapačky sú zo zem. cesta a robíme ich s bryndzou, tvarohom, kapustou ( zelí ) , kyslou kapustou ( všade patrí údená slaninka ).

  • Jana Hamalová | 6. 10. 2005 17:41

    Dnes úplně náhodou jsem se dozvěděla, že kolegyně, která má příbuzné na Slovensku, tyto halušky dělají nasladko. Prý musí být povidla, ale ne ta kupovaná, ale vařená doma, ta se dají na halušky a trochu se to promíchá.Prý je to úžasná mňamka. No a já bych dala na vrch ještě trochu zakysané smetany.

  • Ivana SCHREIBEROVÁ | 23. 5. 2005 08:10

    Mě velice chutnaji, jsou lehké do žaludku a elice chutné.Děkuji za recept.:o))

  • Kuchařka on-line | 4. 5. 2005 10:50

    Tohle jsou tzv. těstovinové halušky nikoliv klasické bramborové.

  • Jana T | 4. 5. 2005 01:50

    Tohle definitivně nejsou halušky.

  • Lada Kovářová | 5. 3. 2005 15:56

    Jedná se o těstovinové halušky neboli Spätzle pocházející z Rakouské kuchyně.

  • Iruška Němečková | 5. 3. 2005 15:45

    Tak tohle rozhodně nejsou halušky a autor receptu by to měl přejmenovat. S nočky bych to také nesrovnávala, protože nočky jsou mazlavé. Zkoušela jsem tento recept a nic moc....to jsou už opravdu lepší halušky z pytlíku :-)

  • Anonym | 23. 2. 2005 17:49

    Spíš bych řekla,že jsou to nočky,ale je to dobré!

  • Alena | 23. 2. 2005 14:11

    Náhodou tyhle halušky dělám často jsou vynikající, rychlé a dobré smíchané se zelím nebo s usmaženými houbami apod. Je to pochoutka a tento recept bych neporovnávala s haluškami z brambor, je to úplně jiný recept, jen název halušky zůstal. Až zkusíte tento recept, přestanete porovnávat a zařadíte do své sbírky...

  • bar | 22. 2. 2005 18:08

    souhlasim take

  • Buky | 29. 1. 2005 11:58

    souhlasím s anonymem

  • Anonym | 20. 12. 2004 20:36

    tohle nejsou halusky ale nejaky klon, ktery s pravyma haluskama z brambor nema nic spolecneho

  • Marcela N. | 24. 10. 2004 16:12

    Super jednoduchy a moc chutny recept. Doporucuji vyzkouset vsem:-)

  • Lada Kovářová | 24. 8. 2004 13:00

    2 lžíce oleje patří do hrnce s osolenou vodou. Děkuji, doplním do receptu.

  • Lenka | 24. 8. 2004 12:54

    A kam dám ty dvě lžíce oleje ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

113
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
  • Recepty.cz
  • Halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact