• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Gyros krkovice na cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice cca
    • 2
      ks cibule velké
    • gyros koření + sůl, pokud máme koření bez soli
    • olej nebo sádlo
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto připravenou krkovici necháme alespoň dvě hodiny proležet, ale nejlépe je nakořenit jí přes noc a nechat v chladnu pod fólií.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Po odležení osmažíme krkovici na rozpáleném sádle či oleji ze všech stran dozlatova a když bude mít krkovička po celé své ploše osmaženou zlatavou barvu, obsypeme jí bohatě klínky pokrájených cibulí, které necháme za občasného promíchání "očistit" hrnec od výpeku. Když cibule zesklovatí, přilijeme trochu vývaru (maso nesmí plavat, jen se dube dusit na cibuli, která nám z vývaru bude vykukovat). Dusit můžeme krkovici pod poklicí jak v hrnci na kamnech, tak i v troubě zhruba hodinu do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby. Použít můžeme i tlakový hrnec, kdy po natlakování postačí cca 15-20 minut + doba dušení po odstavení a uvolnění poklice tlakového hrnce.

RADA: Proč jíst sádlo?

3
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a necháme cca 5 minut odpočinout a zatáhnout, než se pustíme do krájení plátků masa z krkovice. Mezitím si doladíme cibulový sos, kdy buď výpek naředíme troškou vývaru, který zahustíme jíškou a krátce provaříme a dle chuti případně dosolíme a opepříme nebo dušenou cibuli můžeme rozmixovat s vývarem a tím vývar i zahustíme a použijeme jako hladkou omáčku. To záleží i na typu přílohy, kterou budeme ke krkovici podávat, zda bude potřeba jen trochu sosu, nebo více omáčky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupalo

4
Podáváme s knedlíkem houskovým, kynutým nebo bramborovým, s noky nebo gnocchi případně s vařeným bramborem.

RADA: Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

Krkovice s bramborem na česnekové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gyros koření Olej Vepřová krkovice Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Krůta po americku

Krůta po americku

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Mrkvánky

Mrkvánky

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Hrášková šakšuka
Hrášková šakšuka
14
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 17. 12. 2025: Kdo dnes bude řešit vztahy a kdo by měl trochu zvolnit tempo?

Denní horoskop na středu 17. 12. 2025: Kdo dnes bude řešit vztahy a kdo by měl trochu zvolnit tempo?

Další doporučené recepty:

Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros s tzatziky
Gyros s tzatziky
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact