• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Gyros krkovice na cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice cca
    • 2
      ks cibule velké
    • gyros koření + sůl, pokud máme koření bez soli
    • olej nebo sádlo
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto připravenou krkovici necháme alespoň dvě hodiny proležet, ale nejlépe je nakořenit jí přes noc a nechat v chladnu pod fólií.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

2
Po odležení osmažíme krkovici na rozpáleném sádle či oleji ze všech stran dozlatova a když bude mít krkovička po celé své ploše osmaženou zlatavou barvu, obsypeme jí bohatě klínky pokrájených cibulí, které necháme za občasného promíchání "očistit" hrnec od výpeku. Když cibule zesklovatí, přilijeme trochu vývaru (maso nesmí plavat, jen se dube dusit na cibuli, která nám z vývaru bude vykukovat). Dusit můžeme krkovici pod poklicí jak v hrnci na kamnech, tak i v troubě zhruba hodinu do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby. Použít můžeme i tlakový hrnec, kdy po natlakování postačí cca 15-20 minut + doba dušení po odstavení a uvolnění poklice tlakového hrnce.

RADA: Proč jíst sádlo?

3
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a necháme cca 5 minut odpočinout a zatáhnout, než se pustíme do krájení plátků masa z krkovice. Mezitím si doladíme cibulový sos, kdy buď výpek naředíme troškou vývaru, který zahustíme jíškou a krátce provaříme a dle chuti případně dosolíme a opepříme nebo dušenou cibuli můžeme rozmixovat s vývarem a tím vývar i zahustíme a použijeme jako hladkou omáčku. To záleží i na typu přílohy, kterou budeme ke krkovici podávat, zda bude potřeba jen trochu sosu, nebo více omáčky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupalo

4
Podáváme s knedlíkem houskovým, kynutým nebo bramborovým, s noky nebo gnocchi případně s vařeným bramborem.

RADA: Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

Krkovice s bramborem na česnekové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gyros koření Olej Vepřová krkovice Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

77
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
24
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
22
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros s tzatziky
Gyros s tzatziky
  • Recepty.cz
  • Gyros krkovice na cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact