• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Gyoza knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 175
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Mezi jedny z nejoblíbenějších japonských dobrot patří gyoza, malé plněné knedlíčky. Jsou tvořeny tenkým těstem z mouky a vody, plněným směsí masa a dalších ingrediencí. Tradičně se gyoza podávají s omáčkou připravenou z octa, sójovky a sezamového oleje, dohromady tvoří úžasnou harmonii chutí.

Suroviny

2 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      ml vařící voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 200
      g vepřová plec (najemno umletá)
    • 1
      ks jarní cibulka (velmi jemně nasekaná)
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 1
      ks mrkev (malá, nastrouhaná)
    • 1
      ks červená cibule (malá, nasekaná)
    • 1
      stroužek česnek (utřený)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej (na smažení)
  • Na omáčku:
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • chilli omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo hladké. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a postupně je vyválíme na co nejtenčí plát. Z těsta pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

RADA: Vyzkoušejte také Dim Sum knedlíčky

2
Na náplň důkladně promícháme všechny ingredience a doprostřed každého kolečka z těsta položíme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme tak, aby vznikl půlkruh, a okraje zahneme, aby na nich vznikly varhánky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve nalijeme trochu oleje a do jemně rozpáleného položíme knedlíčky spodní stranou bez okrajů. Snažíme se nedávat knedlíčky moc blízko sebe, mohly by se slepit a pak roztrhat. Chvíli opékáme, aby zespoda zezlátly. Pak knedlíčky zalijeme asi tak 1,5dcl vody, přikryjeme pokličkou a necháme napařovat zhruba 5 minut, dokud nejsou hotové.

RADA: Jak připravit pelmeně a vareniky?

4
Mezitím si připravíme omáčku. Na ni promícháme ingredience, nalijeme ji do mističky a položíme na talíř společně s hotovými knedlíčky, které namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Vareniky

Vareniky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Vaření Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Chilli omáčka Hladká mouka Jarní cibulka Mrkev Olej Pepř mletý Rýžový ocet Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Vařící voda Vepřová plec Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

81
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Nepečené lotus kuličky
Nepečené lotus kuličky
17
Vosí hnízda
Vosí hnízda
16
Katův šleh
Katův šleh

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční fotka královské rodiny: Rozpaky a kritika! Co se lidem nelíbí?

Vánoční fotka královské rodiny: Rozpaky a kritika! Co se lidem nelíbí?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Další doporučené recepty:

Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact