• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Gyoza knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 80
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Mezi jedny z nejoblíbenějších japonských dobrot patří gyoza, malé plněné knedlíčky. Jsou tvořeny tenkým těstem z mouky a vody, plněným směsí masa a dalších ingrediencí. Tradičně se gyoza podávají s omáčkou připravenou z octa, sójovky a sezamového oleje, dohromady tvoří úžasnou harmonii chutí.

Suroviny

2 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      ml vařící voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 200
      g vepřová plec (najemno umletá)
    • 1
      ks jarní cibulka (velmi jemně nasekaná)
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 1
      ks mrkev (malá, nastrouhaná)
    • 1
      ks červená cibule (malá, nasekaná)
    • 1
      stroužek česnek (utřený)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej (na smažení)
  • Na omáčku:
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • chilli omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo hladké. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a postupně je vyválíme na co nejtenčí plát. Z těsta pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

RADA: Vyzkoušejte také Dim Sum knedlíčky

2
Na náplň důkladně promícháme všechny ingredience a doprostřed každého kolečka z těsta položíme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme tak, aby vznikl půlkruh, a okraje zahneme, aby na nich vznikly varhánky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve nalijeme trochu oleje a do jemně rozpáleného položíme knedlíčky spodní stranou bez okrajů. Snažíme se nedávat knedlíčky moc blízko sebe, mohly by se slepit a pak roztrhat. Chvíli opékáme, aby zespoda zezlátly. Pak knedlíčky zalijeme asi tak 1,5dcl vody, přikryjeme pokličkou a necháme napařovat zhruba 5 minut, dokud nejsou hotové.

RADA: Jak připravit pelmeně a vareniky?

4
Mezitím si připravíme omáčku. Na ni promícháme ingredience, nalijeme ji do mističky a položíme na talíř společně s hotovými knedlíčky, které namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Vareniky

Vareniky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Vaření Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Chilli omáčka Hladká mouka Jarní cibulka Mrkev Olej Pepř mletý Rýžový ocet Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Vařící voda Vepřová plec Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Sušenky

Sušenky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
51
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la…
48
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
47
Lovošská topinka
Lovošská topinka
26
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Miss World Pyszková porodila: Holčička je už měsíc na světě!

Miss World Pyszková porodila: Holčička je už měsíc na světě!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact