• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Gyoza knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 56
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Mezi jedny z nejoblíbenějších japonských dobrot patří gyoza, malé plněné knedlíčky. Jsou tvořeny tenkým těstem z mouky a vody, plněným směsí masa a dalších ingrediencí. Tradičně se gyoza podávají s omáčkou připravenou z octa, sójovky a sezamového oleje, dohromady tvoří úžasnou harmonii chutí.

Suroviny

2 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      ml vařící voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 200
      g vepřová plec (najemno umletá)
    • 1
      ks jarní cibulka (velmi jemně nasekaná)
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 1
      ks mrkev (malá, nastrouhaná)
    • 1
      ks červená cibule (malá, nasekaná)
    • 1
      stroužek česnek (utřený)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej (na smažení)
  • Na omáčku:
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • chilli omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo hladké. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a postupně je vyválíme na co nejtenčí plát. Z těsta pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

RADA: Vyzkoušejte také Dim Sum knedlíčky

2
Na náplň důkladně promícháme všechny ingredience a doprostřed každého kolečka z těsta položíme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme tak, aby vznikl půlkruh, a okraje zahneme, aby na nich vznikly varhánky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve nalijeme trochu oleje a do jemně rozpáleného položíme knedlíčky spodní stranou bez okrajů. Snažíme se nedávat knedlíčky moc blízko sebe, mohly by se slepit a pak roztrhat. Chvíli opékáme, aby zespoda zezlátly. Pak knedlíčky zalijeme asi tak 1,5dcl vody, přikryjeme pokličkou a necháme napařovat zhruba 5 minut, dokud nejsou hotové.

RADA: Jak připravit pelmeně a vareniky?

4
Mezitím si připravíme omáčku. Na ni promícháme ingredience, nalijeme ji do mističky a položíme na talíř společně s hotovými knedlíčky, které namáčíme do omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Vareniky

Vareniky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Vaření Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Chilli omáčka Hladká mouka Jarní cibulka Mrkev Olej Pepř mletý Rýžový ocet Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Vařící voda Vepřová plec Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
93
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
73
Pečený čaj
Pečený čaj
42
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
35
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

Sexy přehlídka Styl a Kabo: Ňadra Sklovské, odhalené zadečky a dechberoucí dekolty!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
Gyros koláčky
Gyros koláčky
Gyros krkovice na cibuli
Gyros krkovice na cibuli
Gyros po řecku s českým masem
Gyros po řecku s českým masem
  • Recepty.cz
  • Gyoza knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact