• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
Napište svůj komentář k receptu

Gutovka - tutovka

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gutovka - tutovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos (Steak z lososa)
    • sůl Mořská
    • koření na ryby Nebo vlastní směs koření
    • cibule
    • česnek
    • arašídy Nebo piniové oříšky
    • bílé zelí
    • oregáno
    • bílé víno
    • sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka orestujeme tak, aby byl uprostřed trochu růžový. Vyjmeme ho z pánve a na pánev přidáme česnek, cibuli, arašídy, bílé jemně nasekané zelí. Necháme pěkně zesklovatět a podlijeme kvalitním bílým vínem (Chardonnay de Chile). Přidáme oregano a sojovou omáčku, necháme jemně podusit.
2
Podáváme tak, že na střed talíře naklademe připravenou směs, na níž položíme steak z lososa. Ozdobíme snítkou čerstvé bazalky podáváme s banketkami nebo s toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:38

    Příšerný název, výborné jídlo. Kombinace se zelím zajímavá, ale velmi dobrá.

  • Petr M. | 29. 7. 2007 14:39

    Mne to inspirovalo k podobnemu receptu - Okoreneny steak osmazime na masle, ne uplne zprudka, ale tak akorat. Po vyndani lososa pridame nakrajenou cervenou cibuli s cerstvou cervenou paprikou a trochou cesneku. Osmahneme (trochu masla muzeme odlit) a zalijeme tokajskym vinem. Trochu dochutime oreganem a soli a nechape chvili podusit. Podavame steak na smesi s koleckem citronu.

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 17:02

    Dobrý den, já uznávám kompromis - zbožňuju moravské Chardonnay a klidně i z Dunajek (tam jsou skvělí lidé,např.má svědkyně na svatbě) a taky si občas dám ráda skvělé Chardonnay z Chille, ono je opravdu malinko jiné,prostě sluníčkovější. Ale přátelé, jedno z nejlepších jsem byla z Vinařské školy ve Valticích :-)

  • Mila Foglova | 11. 12. 2006 01:15

    Lososa miluju a tohle je uplne vynikajici basta. Dik za receptik.

  • Petra | 1. 12. 2006 15:31

    Samozrejme, hlavne ak tam dáte sójovú omácku, tak v ziadnom prípade tam nesmiete dat víno (ani z Chile a ani z Moravy). Losos v podobnej úprave je bezné jedlo v Japonsku a tam jediné víno (myslím domáci produkt) je ryzové. A to Japonci nemiesajú do jedla...

  • Martina | 30. 11. 2006 08:52

    Dobry den, mohla bych podlit necim jinym nez vinem?

  • martin jirout | 24. 11. 2006 01:12

    tak až pojedu zase někdy na Moravu tak se budu určitě domáhat chardonay z Dolních Dunajovic,asi bude určitě dobré jako většina Vašich vín

  • Kamil Krybus | 23. 11. 2006 19:14

    Omluvte mou bleskovou reakci ale: za 1.) jsem moravák o vínu něco vím za 2.) restovaného lososa dělám již několik let na vánoce za 3.) k tomu pijeme Chardonnay, které pochází z Dolních Dunajovic, je super a v kombinaci s lososem je to skvělá vánoční hostina.

  • martin jirout | 23. 11. 2006 01:10

    Pane krybusi to jistě ne, jde o levnější a dosti dostupné víno ,samozřejmě je několik druhů jen tím bylo myšleno ,že to nemá být víno z krabice, pokud bychom se chtěli bavit o víně bylo by to jistě na dlouho,berte to pouze jen jako příklad, nenechejte se tím moc ovlivnit, protože záleží čistě jen na vás které víno zvolíte a pokud jste si dobře všiml v receptu není napsáno použijte víno typu chardonnay z chilské vinné oblasti je to uvedeno v závorce čímž je myšleno pouze jako příklad ,ale jako vinař nebo jako kuchař či jako úplně normální strávník by jste mohl mít určitou představu o víně ,které by jste mohl použít na tento recept .......každopádně přeji dobrou chuť při přípravě tohoto receptu a děkuji za komentář

  • Kamil Krybus | 22. 11. 2006 15:50

    Pane Jirout, vy si myslíte, že Chardonnay je kvalitní jen z Chile? Dovolte, abych se pousmál.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Bílé víno Bílé zelí Česnek Cibule Koření na ryby Losos Oregáno Sladká sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

12
Nivovo-česnekoví slimáci
Nivovo-česnekoví slimáci
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Nivovo-ořechové kuličky
Nivovo-ořechové kuličky
9
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
9
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

U Vémoly zasahovala policie: Karlose obvinili z drogové činnosti! Hrozí mu až 18 let vězení

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact