• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
Napište svůj komentář k receptu

Gutovka - tutovka

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gutovka - tutovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos (Steak z lososa)
    • sůl Mořská
    • koření na ryby Nebo vlastní směs koření
    • cibule
    • česnek
    • arašídy Nebo piniové oříšky
    • bílé zelí
    • oregáno
    • bílé víno
    • sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka orestujeme tak, aby byl uprostřed trochu růžový. Vyjmeme ho z pánve a na pánev přidáme česnek, cibuli, arašídy, bílé jemně nasekané zelí. Necháme pěkně zesklovatět a podlijeme kvalitním bílým vínem (Chardonnay de Chile). Přidáme oregano a sojovou omáčku, necháme jemně podusit.
2
Podáváme tak, že na střed talíře naklademe připravenou směs, na níž položíme steak z lososa. Ozdobíme snítkou čerstvé bazalky podáváme s banketkami nebo s toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:38

    Příšerný název, výborné jídlo. Kombinace se zelím zajímavá, ale velmi dobrá.

  • Petr M. | 29. 7. 2007 14:39

    Mne to inspirovalo k podobnemu receptu - Okoreneny steak osmazime na masle, ne uplne zprudka, ale tak akorat. Po vyndani lososa pridame nakrajenou cervenou cibuli s cerstvou cervenou paprikou a trochou cesneku. Osmahneme (trochu masla muzeme odlit) a zalijeme tokajskym vinem. Trochu dochutime oreganem a soli a nechape chvili podusit. Podavame steak na smesi s koleckem citronu.

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 17:02

    Dobrý den, já uznávám kompromis - zbožňuju moravské Chardonnay a klidně i z Dunajek (tam jsou skvělí lidé,např.má svědkyně na svatbě) a taky si občas dám ráda skvělé Chardonnay z Chille, ono je opravdu malinko jiné,prostě sluníčkovější. Ale přátelé, jedno z nejlepších jsem byla z Vinařské školy ve Valticích :-)

  • Mila Foglova | 11. 12. 2006 01:15

    Lososa miluju a tohle je uplne vynikajici basta. Dik za receptik.

  • Petra | 1. 12. 2006 15:31

    Samozrejme, hlavne ak tam dáte sójovú omácku, tak v ziadnom prípade tam nesmiete dat víno (ani z Chile a ani z Moravy). Losos v podobnej úprave je bezné jedlo v Japonsku a tam jediné víno (myslím domáci produkt) je ryzové. A to Japonci nemiesajú do jedla...

  • Martina | 30. 11. 2006 08:52

    Dobry den, mohla bych podlit necim jinym nez vinem?

  • martin jirout | 24. 11. 2006 01:12

    tak až pojedu zase někdy na Moravu tak se budu určitě domáhat chardonay z Dolních Dunajovic,asi bude určitě dobré jako většina Vašich vín

  • Kamil Krybus | 23. 11. 2006 19:14

    Omluvte mou bleskovou reakci ale: za 1.) jsem moravák o vínu něco vím za 2.) restovaného lososa dělám již několik let na vánoce za 3.) k tomu pijeme Chardonnay, které pochází z Dolních Dunajovic, je super a v kombinaci s lososem je to skvělá vánoční hostina.

  • martin jirout | 23. 11. 2006 01:10

    Pane krybusi to jistě ne, jde o levnější a dosti dostupné víno ,samozřejmě je několik druhů jen tím bylo myšleno ,že to nemá být víno z krabice, pokud bychom se chtěli bavit o víně bylo by to jistě na dlouho,berte to pouze jen jako příklad, nenechejte se tím moc ovlivnit, protože záleží čistě jen na vás které víno zvolíte a pokud jste si dobře všiml v receptu není napsáno použijte víno typu chardonnay z chilské vinné oblasti je to uvedeno v závorce čímž je myšleno pouze jako příklad ,ale jako vinař nebo jako kuchař či jako úplně normální strávník by jste mohl mít určitou představu o víně ,které by jste mohl použít na tento recept .......každopádně přeji dobrou chuť při přípravě tohoto receptu a děkuji za komentář

  • Kamil Krybus | 22. 11. 2006 15:50

    Pane Jirout, vy si myslíte, že Chardonnay je kvalitní jen z Chile? Dovolte, abych se pousmál.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Bílé víno Bílé zelí Česnek Cibule Koření na ryby Losos Oregáno Sladká sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Afrika řezy

Afrika řezy

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

50
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
43
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
31
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
31
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
30
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact