• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
Napište svůj komentář k receptu

Gutovka - tutovka

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gutovka - tutovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g losos (Steak z lososa)
    • sůl Mořská
    • koření na ryby Nebo vlastní směs koření
    • cibule
    • česnek
    • arašídy Nebo piniové oříšky
    • bílé zelí
    • oregáno
    • bílé víno
    • sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka orestujeme tak, aby byl uprostřed trochu růžový. Vyjmeme ho z pánve a na pánev přidáme česnek, cibuli, arašídy, bílé jemně nasekané zelí. Necháme pěkně zesklovatět a podlijeme kvalitním bílým vínem (Chardonnay de Chile). Přidáme oregano a sojovou omáčku, necháme jemně podusit.
2
Podáváme tak, že na střed talíře naklademe připravenou směs, na níž položíme steak z lososa. Ozdobíme snítkou čerstvé bazalky podáváme s banketkami nebo s toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 22. 2. 2015 19:38

    Příšerný název, výborné jídlo. Kombinace se zelím zajímavá, ale velmi dobrá.

  • Petr M. | 29. 7. 2007 14:39

    Mne to inspirovalo k podobnemu receptu - Okoreneny steak osmazime na masle, ne uplne zprudka, ale tak akorat. Po vyndani lososa pridame nakrajenou cervenou cibuli s cerstvou cervenou paprikou a trochou cesneku. Osmahneme (trochu masla muzeme odlit) a zalijeme tokajskym vinem. Trochu dochutime oreganem a soli a nechape chvili podusit. Podavame steak na smesi s koleckem citronu.

  • Alenka Aová | 12. 12. 2006 17:02

    Dobrý den, já uznávám kompromis - zbožňuju moravské Chardonnay a klidně i z Dunajek (tam jsou skvělí lidé,např.má svědkyně na svatbě) a taky si občas dám ráda skvělé Chardonnay z Chille, ono je opravdu malinko jiné,prostě sluníčkovější. Ale přátelé, jedno z nejlepších jsem byla z Vinařské školy ve Valticích :-)

  • Mila Foglova | 11. 12. 2006 01:15

    Lososa miluju a tohle je uplne vynikajici basta. Dik za receptik.

  • Petra | 1. 12. 2006 15:31

    Samozrejme, hlavne ak tam dáte sójovú omácku, tak v ziadnom prípade tam nesmiete dat víno (ani z Chile a ani z Moravy). Losos v podobnej úprave je bezné jedlo v Japonsku a tam jediné víno (myslím domáci produkt) je ryzové. A to Japonci nemiesajú do jedla...

  • Martina | 30. 11. 2006 08:52

    Dobry den, mohla bych podlit necim jinym nez vinem?

  • martin jirout | 24. 11. 2006 01:12

    tak až pojedu zase někdy na Moravu tak se budu určitě domáhat chardonay z Dolních Dunajovic,asi bude určitě dobré jako většina Vašich vín

  • Kamil Krybus | 23. 11. 2006 19:14

    Omluvte mou bleskovou reakci ale: za 1.) jsem moravák o vínu něco vím za 2.) restovaného lososa dělám již několik let na vánoce za 3.) k tomu pijeme Chardonnay, které pochází z Dolních Dunajovic, je super a v kombinaci s lososem je to skvělá vánoční hostina.

  • martin jirout | 23. 11. 2006 01:10

    Pane krybusi to jistě ne, jde o levnější a dosti dostupné víno ,samozřejmě je několik druhů jen tím bylo myšleno ,že to nemá být víno z krabice, pokud bychom se chtěli bavit o víně bylo by to jistě na dlouho,berte to pouze jen jako příklad, nenechejte se tím moc ovlivnit, protože záleží čistě jen na vás které víno zvolíte a pokud jste si dobře všiml v receptu není napsáno použijte víno typu chardonnay z chilské vinné oblasti je to uvedeno v závorce čímž je myšleno pouze jako příklad ,ale jako vinař nebo jako kuchař či jako úplně normální strávník by jste mohl mít určitou představu o víně ,které by jste mohl použít na tento recept .......každopádně přeji dobrou chuť při přípravě tohoto receptu a děkuji za komentář

  • Kamil Krybus | 22. 11. 2006 15:50

    Pane Jirout, vy si myslíte, že Chardonnay je kvalitní jen z Chile? Dovolte, abych se pousmál.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Bílé víno Bílé zelí Česnek Cibule Koření na ryby Losos Oregáno Sladká sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

61
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
57
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve »dvojce« Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve »dvojce« Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Gutovka - tutovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact