• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gumový dort
Napište svůj komentář k receptu

Gumový dort

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gumový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce želatina
    • 2
      ks tvaroh ve vaničce
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      mléko
    • kakao
    • 1
      sklenice meruňkový kompot nebo jiný dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Dobošův dort

Dobošův dort

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 5. 11. 2006 08:19

    Dělám podobně, stačí malý sáček želatiny/např na dorty nebo tlačenku/přidávám zakysanou smetanu a bílý jogurt/nemusí být zase tolik tvarohu/.Nerezovou misku vyložím mikrotenem a dávám vrstvu této hmoty, ovoce/hroznové víno, mandarinky, kivi, co kdo má rád/a střídám vrstvy. Nahoru příjde tvaroh. Po ztuhnutí vyklopím a ozdobím třeba šlehačkou.

  • Anka | 2. 11. 2006 17:07

    Podobnú tortu robím už roky. Na dno tortovej formy dávam ešte piškóty a pokvapkám ich šťavou z kompótu. Pridávam aj 1/2 masla. Mlieka dávam 3-4dl. Hmotu pred naliatím do formy ešte rozmixujem ponorným mixérom. Hmota nesmie zovrieť! Veľa závisí od použitej želatíny, torta nemusí vždy stuhnúť. Mne sa najlepšie osvedčila želatína, ktorá sa používa "na aspik" (česky myslím "rosol"?).Keďže je to u nás najžiadanejšia torta, nemôžem dať iné ako 1*.

  • Gábina Houšková | 1. 11. 2006 09:20

    Romano, používám granulovanou nebo sypkou želatinu a dám 2 vrchovaté lžíce. Nebo jak píše anonym zkuste želatinu na vaječnou tlačenku

  • Anonym | 1. 11. 2006 06:31

    Tohle znám, je to moc velká dobrota s banánem nebo borůvkam. Používám sypkou želatinu na vaječnou tlačenku. Někdy přidávám ještě kysanou smetanu (250 ml).

  • Romana | 31. 10. 2006 19:59

    Gábi, dvě lžíce želatiny to je kolik gramů? Jakou želatinu používáte? Děkuji

  • Kuchařka on-line | 31. 10. 2006 19:42

    Doplněno.

  • Gábina Houšková | 31. 10. 2006 14:28

    aha, omlouvám se, patří tam 2 tvarohy ve vaničce. Prosím o přidání do ingrediencí.Mléko je na namočení želatiny

  • renata novakova | 31. 10. 2006 13:56

    Gábi,dle mého je tam příliš mnoho mléka a žádný tvaroh,viz.ingredience.Znám jej jinak a je to výborné osvěžení letních dní.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 10. 2006 13:14

    Gábinko, prosím Vám, kolik těch tvarohů?

  • Blanka V. Vrbová | 31. 10. 2006 12:47

    Gabrielo asi vám vypadl z ingrediencí tvaroh. Prosím o doplnění množství, ať můžeme vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Meruňkový kompot Mléko Tvaroh Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Dia roláda

Dia roláda

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná Nikola Hezucká po pohřbu Patrika (†55): První úsměvy vdovy!

Statečná Nikola Hezucká po pohřbu Patrika (†55): První úsměvy vdovy!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

  • Recepty.cz
  • Gumový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact