• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z václavek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska václavky nebo hluboký talíř-vrchovatý
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks brambory větší
    • 70
      g špek
    • 2
      lžička mletá sladká paprika nebo pálivá
    • 2
      kostka masox nebo vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku, kterou necháme zpěnit, ihned přidáme houby a promícháme, zaprášíme je moukou, opět promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Mezitím si oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Obojí přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, popřípadě dolijeme vodou.
2
Ke konci vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a můžeme podávat :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Polévka z václavek

Polévka z václavek

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Vágner | 11. 10. 2015 13:51

    Postupoval jsem podle návodu, polévka je výborná, děkuji.

  • Martina Voctárková | 7. 10. 2015 17:24

    Václavky jsou tužší a tak je jakžtakž sní i přítel který měkké houby nesní a doslova se mu z nich zvedá kufr, takže ty většinou nejdřív nasuším a pak z nich teprv vařím. Polévka je výborná a já jsem snědla hned dva plné talíře, prostě senzace :-* . Jestli máte doma taky někoho kdo houby nespolkne, poradím jednoduchou fintu, sušené houby rozmixujte a použijte jako dochucovadlo, třeba jako podravku, ale o hodně lepší a bez chemie.

  • Terka | 22. 10. 2013 17:41

    Václavky nám rostou hned za domem, ale nikdy jsem z nich nevařila. Ani omáčku ani polévku. Tak jsem dnes polévku zkusila a jsem ráda, protože teď už z václavek vařit budu. Děkuji, Terka.

  • Radnová | 12. 10. 2013 15:07

    Výborná!Dělala jsem jí zatím podruhé.Všem chutná. <:-)

  • Šárka | 8. 10. 2013 08:29

    Václavky už rostou, tak jsem včera dělala naší oblíbenou polévku a pořádně velký hrnec :-) . Když václavky nejsou a máme na ní chuť, daj se dobře vyhandlovat za hlívu, je to taky taková tuhá houba jako václavka a dá se koupit skoro všude.

  • Ivotay | 29. 9. 2013 20:23

    Václavky nebyly. Nahradily je masáci. Bujonu jen jedna kostka. Majoránka čerstvá. Trochu chilli. Excelentní... ;-)

  • Z.Kousalová | 20. 10. 2012 11:14

    Polévku vařím tenhle týden už podruhé,je vynikající,václavky nahradí maso uplně perfektně,protože jsou tužší než jiné lesní houby.Vřele doporučuji uvařit pořádně velký hrnec. <:-) :-P :-* <3 :-)) :-))

  • Marie Rychlá | 26. 10. 2011 11:51

    Chci poděkovat za recept, polévka je výborná a manžel nechtěl věřit, že se dá udělat z václavek něco tak dobrého. On je ani nesbírá, prý je to podzimní lesní plevel, tak jsem mu zase jednou vytřela zrak!

  • Máchová | 17. 8. 2011 19:21

    Uvařila jsem gulášovku z hříbků a babek, na václavky je moc brzo a chutnala božsky, děkuji za výborný recept :-)) .

  • Alena | 14. 3. 2011 09:52

    Polévka je výborná a jednoduchá na přípravu.Dělám jí i z mražených hub,máme jí rádi s chlebem.

  • recepty73
    recepty73 | 8. 11. 2010 12:07

    ...přesně jak s našim mlaďasem-smaženici nesní,ale tuhle gulášovku nebo houby po maďarsku....-škoda slov :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 8. 11. 2010 11:59

    Moc dobrá. Pro nás byla bez špeku a bujónu. I syn, který nejí houby se cpal jak o život :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Špek Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Karamelový dort

Karamelový dort

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

111
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
105
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
50
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact