• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z václavek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska václavky nebo hluboký talíř-vrchovatý
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks brambory větší
    • 70
      g špek
    • 2
      lžička mletá sladká paprika nebo pálivá
    • 2
      kostka masox nebo vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku, kterou necháme zpěnit, ihned přidáme houby a promícháme, zaprášíme je moukou, opět promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Mezitím si oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Obojí přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, popřípadě dolijeme vodou.
2
Ke konci vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a můžeme podávat :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Polévka z václavek

Polévka z václavek

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Vágner | 11. 10. 2015 13:51

    Postupoval jsem podle návodu, polévka je výborná, děkuji.

  • Martina Voctárková | 7. 10. 2015 17:24

    Václavky jsou tužší a tak je jakžtakž sní i přítel který měkké houby nesní a doslova se mu z nich zvedá kufr, takže ty většinou nejdřív nasuším a pak z nich teprv vařím. Polévka je výborná a já jsem snědla hned dva plné talíře, prostě senzace :-* . Jestli máte doma taky někoho kdo houby nespolkne, poradím jednoduchou fintu, sušené houby rozmixujte a použijte jako dochucovadlo, třeba jako podravku, ale o hodně lepší a bez chemie.

  • Terka | 22. 10. 2013 17:41

    Václavky nám rostou hned za domem, ale nikdy jsem z nich nevařila. Ani omáčku ani polévku. Tak jsem dnes polévku zkusila a jsem ráda, protože teď už z václavek vařit budu. Děkuji, Terka.

  • Radnová | 12. 10. 2013 15:07

    Výborná!Dělala jsem jí zatím podruhé.Všem chutná. <:-)

  • Šárka | 8. 10. 2013 08:29

    Václavky už rostou, tak jsem včera dělala naší oblíbenou polévku a pořádně velký hrnec :-) . Když václavky nejsou a máme na ní chuť, daj se dobře vyhandlovat za hlívu, je to taky taková tuhá houba jako václavka a dá se koupit skoro všude.

  • Ivotay | 29. 9. 2013 20:23

    Václavky nebyly. Nahradily je masáci. Bujonu jen jedna kostka. Majoránka čerstvá. Trochu chilli. Excelentní... ;-)

  • Z.Kousalová | 20. 10. 2012 11:14

    Polévku vařím tenhle týden už podruhé,je vynikající,václavky nahradí maso uplně perfektně,protože jsou tužší než jiné lesní houby.Vřele doporučuji uvařit pořádně velký hrnec. <:-) :-P :-* <3 :-)) :-))

  • Marie Rychlá | 26. 10. 2011 11:51

    Chci poděkovat za recept, polévka je výborná a manžel nechtěl věřit, že se dá udělat z václavek něco tak dobrého. On je ani nesbírá, prý je to podzimní lesní plevel, tak jsem mu zase jednou vytřela zrak!

  • Máchová | 17. 8. 2011 19:21

    Uvařila jsem gulášovku z hříbků a babek, na václavky je moc brzo a chutnala božsky, děkuji za výborný recept :-)) .

  • Alena | 14. 3. 2011 09:52

    Polévka je výborná a jednoduchá na přípravu.Dělám jí i z mražených hub,máme jí rádi s chlebem.

  • recepty73
    recepty73 | 8. 11. 2010 12:07

    ...přesně jak s našim mlaďasem-smaženici nesní,ale tuhle gulášovku nebo houby po maďarsku....-škoda slov :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 8. 11. 2010 11:59

    Moc dobrá. Pro nás byla bez špeku a bujónu. I syn, který nejí houby se cpal jak o život :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Špek Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
48
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
39
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
33
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact