• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z václavek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      miska václavky nebo hluboký talíř-vrchovatý
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks brambory větší
    • 70
      g špek
    • 2
      lžička mletá sladká paprika nebo pálivá
    • 2
      kostka masox nebo vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku, kterou necháme zpěnit, ihned přidáme houby a promícháme, zaprášíme je moukou, opět promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Mezitím si oloupeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Obojí přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, popřípadě dolijeme vodou.
2
Ke konci vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a můžeme podávat :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Polévka z václavek

Polévka z václavek

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Vágner | 11. 10. 2015 13:51

    Postupoval jsem podle návodu, polévka je výborná, děkuji.

  • Martina Voctárková | 7. 10. 2015 17:24

    Václavky jsou tužší a tak je jakžtakž sní i přítel který měkké houby nesní a doslova se mu z nich zvedá kufr, takže ty většinou nejdřív nasuším a pak z nich teprv vařím. Polévka je výborná a já jsem snědla hned dva plné talíře, prostě senzace :-* . Jestli máte doma taky někoho kdo houby nespolkne, poradím jednoduchou fintu, sušené houby rozmixujte a použijte jako dochucovadlo, třeba jako podravku, ale o hodně lepší a bez chemie.

  • Terka | 22. 10. 2013 17:41

    Václavky nám rostou hned za domem, ale nikdy jsem z nich nevařila. Ani omáčku ani polévku. Tak jsem dnes polévku zkusila a jsem ráda, protože teď už z václavek vařit budu. Děkuji, Terka.

  • Radnová | 12. 10. 2013 15:07

    Výborná!Dělala jsem jí zatím podruhé.Všem chutná. <:-)

  • Šárka | 8. 10. 2013 08:29

    Václavky už rostou, tak jsem včera dělala naší oblíbenou polévku a pořádně velký hrnec :-) . Když václavky nejsou a máme na ní chuť, daj se dobře vyhandlovat za hlívu, je to taky taková tuhá houba jako václavka a dá se koupit skoro všude.

  • Ivotay | 29. 9. 2013 20:23

    Václavky nebyly. Nahradily je masáci. Bujonu jen jedna kostka. Majoránka čerstvá. Trochu chilli. Excelentní... ;-)

  • Z.Kousalová | 20. 10. 2012 11:14

    Polévku vařím tenhle týden už podruhé,je vynikající,václavky nahradí maso uplně perfektně,protože jsou tužší než jiné lesní houby.Vřele doporučuji uvařit pořádně velký hrnec. <:-) :-P :-* <3 :-)) :-))

  • Marie Rychlá | 26. 10. 2011 11:51

    Chci poděkovat za recept, polévka je výborná a manžel nechtěl věřit, že se dá udělat z václavek něco tak dobrého. On je ani nesbírá, prý je to podzimní lesní plevel, tak jsem mu zase jednou vytřela zrak!

  • Máchová | 17. 8. 2011 19:21

    Uvařila jsem gulášovku z hříbků a babek, na václavky je moc brzo a chutnala božsky, děkuji za výborný recept :-)) .

  • Alena | 14. 3. 2011 09:52

    Polévka je výborná a jednoduchá na přípravu.Dělám jí i z mražených hub,máme jí rádi s chlebem.

  • recepty73
    recepty73 | 8. 11. 2010 12:07

    ...přesně jak s našim mlaďasem-smaženici nesní,ale tuhle gulášovku nebo houby po maďarsku....-škoda slov :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 8. 11. 2010 11:59

    Moc dobrá. Pro nás byla bez špeku a bujónu. I syn, který nejí houby se cpal jak o život :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Špek Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Šumajstr

Šumajstr

Kokosová očka

Kokosová očka

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

215
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
57
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…
40
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s…
27
Milánské špagety
Milánské špagety
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Herci Zlata Adamovská a Miroslav Táborský: Jsou milionáři! Za co utrácejí peníze?

Herci Zlata Adamovská a Miroslav Táborský: Jsou milionáři! Za co utrácejí peníze?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské smažené řízky
Gurmánské smažené řízky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z václavek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact