• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z patizonu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 37
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 200
      g anglická slanina , klobása nebo mleté maso mix, cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika plná
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      l vývar dle požadované hustoty, cca

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu doměkka a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti.
3
Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.

RADA: VIDEO, jak na vydatný brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Gulášová
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Mletá sladká paprika Patizony Pepř mletý Sádlo Vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

87
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
73
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
71
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
64
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
31
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Gulášová polévka z hlívy s ovesnými…
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact