• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 1
      l voda
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce paprika
  • Jíška
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Láďa | 25. 4. 2017 21:18

    Dovařil jsem a ochutnal jsem. Polévka je super :-)

  • Paluk | 4. 12. 2016 06:26

    Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.

  • Klára | 22. 4. 2013 09:51

    Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)

  • KristýnaKoudelová | 7. 2. 2013 14:45

    Polévka byla velmi dobrá. Vařila jsem ji v papináku a byla vynikající :-) dávám za 1 :-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 11. 10. 2012 15:47

    Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.

  • kji | 30. 9. 2012 22:17

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 07:40

    Polévky

  • Zdišenka 14 let | 22. 8. 2007 13:12

    Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)

  • Metličková | 3. 6. 2007 14:09

    Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.

  • kokot smk | 29. 5. 2007 17:56

    ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku:D

  • Lenka | 2. 5. 2007 22:33

    zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť

  • pan Vařečka | 9. 1. 2007 11:58

    Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.

  • Nina | 14. 10. 2006 20:53

    zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....

  • varecka | 16. 9. 2006 16:01

    Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji

  • Jana | 27. 2. 2006 19:08

    Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.

  • Petr Dohnal | 9. 11. 2005 13:57

    petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...

  • Anonym | 18. 1. 2005 13:33

    Syrové !!!

  • EVA CHANAZOVA | 18. 1. 2005 10:56

    ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?

  • petr petr | 24. 11. 2004 20:07

    v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka po anglicku
Gulášová polévka po anglicku
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact