• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 1
      l voda
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce paprika
  • Jíška
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Láďa | 25. 4. 2017 21:18

    Dovařil jsem a ochutnal jsem. Polévka je super :-)

  • Paluk | 4. 12. 2016 06:26

    Jste si jisti, že to, co je na ilustračním obrázku je skutečně gulášová polévka? Kdyby mi to někdo přinesl na stůl s uvedenou citací, tak bych ho hnal aus. I s polévkou.

  • Klára | 22. 4. 2013 09:51

    Polévka byla vynikající, recept chválím! Přidala jsem tam papriku z mimibazaru z www.mimiveget.cz, má chuť opravdové papriky, lepší než ty kupované. Jen doporučuji ;-)

  • KristýnaKoudelová | 7. 2. 2013 14:45

    Polévka byla velmi dobrá. Vařila jsem ji v papináku a byla vynikající :-) dávám za 1 :-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 11. 10. 2012 15:47

    Polévka nám moc chutná, jen při dodržení postupu je příliš mastná. Proto papriku nasypu na osmahnuté maso, promíchám a zaliji vodou, na výsledné chuti to není znát. A zahušťuji vodou s moukou. Je to sice jaksi barbarské, ale alespoň mi manžel polévku nekritizuje, protože je moc mastná.

  • kji | 30. 9. 2012 22:17

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Tereza T
    Tereza T | 20. 4. 2011 12:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 20. 4. 2011 07:40

    Polévky

  • Zdišenka 14 let | 22. 8. 2007 13:12

    Tak zrovna jsem dovařila podle tohoto receptu. A na radu jedné z kolegyněk jsem přidala i rajčátka a byla mňam. Vařila jsem poprvé a povedla se!!(možná sem to ale fakt přehnala s tím sádlem a neodhadla množství soli- ale spravila sem to přidáním vody i osolením)

  • Metličková | 3. 6. 2007 14:09

    Pane Vařečko, Vaše upřesnění je na místě. Dělám to naprosto stejně jako vy a polévka je vy-ni-ka-jí-cí.

  • kokot smk | 29. 5. 2007 17:56

    ste curamedani kdyz neumite gulasovou polevku:D

  • Lenka | 2. 5. 2007 22:33

    zkuste před koncem přidat na drobno pokrájenou cibulku......má to lepší chuť

  • pan Vařečka | 9. 1. 2007 11:58

    Já bych jen upřesnil, jak dosáhnout perfektní chuti i barvy: Předně, cibulka by se měla osmahnout dozlatova. Když přidáváme brambory, dáme taky na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Potom, 20 minut před koncem, mírně osmahneme na tuku hl. mouku, přidáme mletou papriku, ihned zalejeme studenou vodou nebo chladným vývarem z masa, rozmícháme a přidáme k polévce, dovaříme, dochutíme rozetřeným česnekem.

  • Nina | 14. 10. 2006 20:53

    zkuste do toho pridat 2papriky a 2rajcatka, je to skutecne vynikajici....

  • varecka | 16. 9. 2006 16:01

    Dnes jsem uvarila svoji prvni polevku a opravdu jsem netusila, ze to bude tak jednoduche a hlavne vytecne. Misto masa jsem pouzila na kosticky nakrajene parky a nelituji

  • Jana | 27. 2. 2006 19:08

    Dělám polévku stejně a celou rodinou je žádaná.To sádlo tam patří.

  • Petr Dohnal | 9. 11. 2005 13:57

    petrovi petrovi : Tak tam dej dvě lžíce oleje, když Ti to připadá nezdravé...

  • Anonym | 18. 1. 2005 13:33

    Syrové !!!

  • EVA CHANAZOVA | 18. 1. 2005 10:56

    ty brambory maji uz byt predem varene ?nebo se tam davaji syrove ?

  • petr petr | 24. 11. 2004 20:07

    v teto polevce se,pouzivazbytecne ,moc sadla,coz neni zdave.3 lzice sadla,v 1 a pul litrove polevce ,je dost

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Gulášová
Polévky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Turecký med

Turecký med

Česnečka po česku

Česnečka po česku

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění:   Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění: Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka II.
Gulášová polévka po anglicku
Gulášová polévka po anglicku
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact