• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
Napište svůj komentář k receptu

Guláš z divočáka (kančí guláš)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 221
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Kančí guláš je právem považován za krále všech gulášů. Intenzivní chuť zvěřiny doplňuje aromatické divoké koření, křehké maso v tmavé omáčce se doslova rozplývá na jazyku. Vychutnat si ho můžete s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 3
      dl hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • kmín
    • 2
      dl pivo
    • mletá paprika
    • tmavá jíška
    • 4
      ks jalovec
    • olej
    • provensálské koření
    • 500
      g kančí maso
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.

RADA: Jak správně nakrájet cibuli jednoduše a bez slz

2
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit.

RADA: Upečte si křupavé italské pečivo k víkendové snídani

3
Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KANČÍHO GULÁŠE: Častou chybou je, že se mletá paprika přidá do hrnce na příliš rozpálený tuk, nebo se cibulka orestuje dočerna místo dozlatova. Spálená paprika nevratně zhořkne a zkazí chuť celého jídla. Stejný problém nastane u spálené cibulky. Cibuli proto restujte na mírném plameni pomalu a trpělivě, dokud nezíská sytě zlatavou až nahnědlou barvu. Musí zesládnout, ne zhořknout. Papriku přidávejte vždy až poté, co hrnec odstavíte z plamene. Na horkém (ale ne vařícím) základu ji jen krátce – pár sekund – promíchejte, aby se rozvoněla.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Nešetřete cibulí. Pro guláš platí pravidlo, že objemově by mělo být cibule skoro stejně jako masa. Právě pomalu rozdušená cibule je prvním a nejdůležitějším zahušťovadlem. Maso můžete také den předem namarinovat. V misce ho promíchejte s nahrubo drceným kořením (jalovec, nové koření, pepř) a přidejte pár lžic oleje. Přikryjte a nechte v lednici marinovat přes noc. Před opékáním maso z marinády vyjměte a osušte. Hotový guláš je nejlepší rozleželý, druhý až třetí den. Uchovávejte ho v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 13. 10. 2020 18:11

    Parádička ? ;)

  • Je Ivana | 7. 12. 2019 14:19

    Vynikající!!!

  • pompo | 29. 4. 2017 12:24

    není tam málo vody?

  • anrew | 1. 4. 2017 13:00

    jakekoliv,neplytval bych plzni,nejake obyc 10 ° =-O

  • Zdenka A. | 26. 2. 2017 13:51

    Výborný guláš. Nemá chybu!!! ;-)

  • Eli | 14. 1. 2017 10:49

    výborný recept!!! úžasné! mnam! <3

  • Naďa | 8. 1. 2017 17:18

    jiný recept na kančí guláš nepoužívám...opravdu chválím,mňamka O:-) ....právě ho jdu opět udělat, sice to dnes zkusím ze srnčího,tak snad to bude stejně úžasné...děkuji :-)

  • Nikola | 8. 1. 2017 12:06

    Prosím vás, jaké pivo mám na ten guláš použít?

  • anevanu | 11. 8. 2016 16:21

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • Pavel Kadeřávek | 2. 8. 2016 23:29

    Recept nelze vytisknout !!! :-( :-(

  • Valerie | 3. 1. 2016 18:48

    Výborný recept, na vaření v hrnci stačila hodina místo hodiny a půl, byl vynikající :-)

  • Petr | 17. 10. 2015 10:03

    jedním slovem tlakáč

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • káč | 2. 9. 2015 12:14

    Bomba gulášek.. :) Vařím ho v normálním hrnci, takže ho dělám dlouho, ale stojí to za to ;) Přidávám k masíčku, celkově vždy ke zvěřině přidávám anglickou slaninu, je to chutnější, zjemní to tu chuť tej zvěřiny. ;) :-P

  • Karel | 11. 4. 2015 13:47

    říká se tlakový hrnec

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:16

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

  • ket | 2. 3. 2014 10:11

    Báječný recept, gulášek byl v mžiku pryč :-* .Děkuji za recept ,uložím si ho ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Ostatní Zvěřina Únor Březen Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Hořčice plnotučná Hovězí vývar Jalovec Kančí maso Kmín Máslo Mletá paprika Nové koření Olej Pepř mletý Pivo Provensálské koření Rajský protlak Sůl Tmavá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

112
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Dýňová laksa s rýžovými…
39
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
20
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact