• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
Napište svůj komentář k receptu

Guláš z divočáka (kančí guláš)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 249
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Kančí guláš je právem považován za krále všech gulášů. Intenzivní chuť zvěřiny doplňuje aromatické divoké koření, křehké maso v tmavé omáčce se doslova rozplývá na jazyku. Vychutnat si ho můžete s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 3
      dl hovězí vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • kmín
    • 2
      dl pivo
    • mletá paprika
    • tmavá jíška
    • 4
      ks jalovec
    • olej
    • provensálské koření
    • 500
      g kančí maso
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.

RADA: Jak správně nakrájet cibuli jednoduše a bez slz

2
Až se maso zatáhne a rozvoní, přihodíme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit.

RADA: Upečte si křupavé italské pečivo k víkendové snídani

3
Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakáči (v hrnci cca 1,5 hodiny). Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.
4
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KANČÍHO GULÁŠE: Častou chybou je, že se mletá paprika přidá do hrnce na příliš rozpálený tuk, nebo se cibulka orestuje dočerna místo dozlatova. Spálená paprika nevratně zhořkne a zkazí chuť celého jídla. Stejný problém nastane u spálené cibulky. Cibuli proto restujte na mírném plameni pomalu a trpělivě, dokud nezíská sytě zlatavou až nahnědlou barvu. Musí zesládnout, ne zhořknout. Papriku přidávejte vždy až poté, co hrnec odstavíte z plamene. Na horkém (ale ne vařícím) základu ji jen krátce – pár sekund – promíchejte, aby se rozvoněla.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Nešetřete cibulí. Pro guláš platí pravidlo, že objemově by mělo být cibule skoro stejně jako masa. Právě pomalu rozdušená cibule je prvním a nejdůležitějším zahušťovadlem. Maso můžete také den předem namarinovat. V misce ho promíchejte s nahrubo drceným kořením (jalovec, nové koření, pepř) a přidejte pár lžic oleje. Přikryjte a nechte v lednici marinovat přes noc. Před opékáním maso z marinády vyjměte a osušte. Hotový guláš je nejlepší rozleželý, druhý až třetí den. Uchovávejte ho v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blekoslav | 13. 10. 2020 18:11

    Parádička ? ;)

  • Je Ivana | 7. 12. 2019 14:19

    Vynikající!!!

  • pompo | 29. 4. 2017 12:24

    není tam málo vody?

  • anrew | 1. 4. 2017 13:00

    jakekoliv,neplytval bych plzni,nejake obyc 10 ° =-O

  • Zdenka A. | 26. 2. 2017 13:51

    Výborný guláš. Nemá chybu!!! ;-)

  • Eli | 14. 1. 2017 10:49

    výborný recept!!! úžasné! mnam! <3

  • Naďa | 8. 1. 2017 17:18

    jiný recept na kančí guláš nepoužívám...opravdu chválím,mňamka O:-) ....právě ho jdu opět udělat, sice to dnes zkusím ze srnčího,tak snad to bude stejně úžasné...děkuji :-)

  • Nikola | 8. 1. 2017 12:06

    Prosím vás, jaké pivo mám na ten guláš použít?

  • anevanu | 11. 8. 2016 16:21

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky

  • Pavel Kadeřávek | 2. 8. 2016 23:29

    Recept nelze vytisknout !!! :-( :-(

  • Valerie | 3. 1. 2016 18:48

    Výborný recept, na vaření v hrnci stačila hodina místo hodiny a půl, byl vynikající :-)

  • Petr | 17. 10. 2015 10:03

    jedním slovem tlakáč

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • Fiktik | 27. 9. 2015 13:28

    Vynikající záležitost. Moc děkuji za recept!

  • káč | 2. 9. 2015 12:14

    Bomba gulášek.. :) Vařím ho v normálním hrnci, takže ho dělám dlouho, ale stojí to za to ;) Přidávám k masíčku, celkově vždy ke zvěřině přidávám anglickou slaninu, je to chutnější, zjemní to tu chuť tej zvěřiny. ;) :-P

  • Karel | 11. 4. 2015 13:47

    říká se tlakový hrnec

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:16

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

  • ket | 2. 3. 2014 10:11

    Báječný recept, gulášek byl v mžiku pryč :-* .Děkuji za recept ,uložím si ho ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Ostatní Zvěřina Únor Březen Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Hořčice plnotučná Hovězí vývar Jalovec Kančí maso Kmín Máslo Mletá paprika Nové koření Olej Pepř mletý Pivo Provensálské koření Rajský protlak Sůl Tmavá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Salát z okurek

Salát z okurek

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Šéf Amfory Salava slavil »70«: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

Šéf Amfory Salava slavil »70«: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
  • Recepty.cz
  • Guláš z divočáka (kančí guláš)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact