• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Guláš v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Guláš v papiňáku

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 500
      g hovězí maso
    • 1
      kg cibule
    • rostlinný olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      l vývar 1-1.5, může být i z kostky nebo voda
    • 2
      lžíce česnek
    • 2
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička pálivá paprika nebo 1 lžička ostré maďarské paprikové pasty
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do odpaření, až se začne připékat a dělat kůrčičku na stěnách papiňáku. To trvá asi 45 minut. Nasypeme papriku a mícháme, až se všechny kousky masa obalí - asi 2 minuty.
2
Pak nasypeme na maso lžíci hladké mouky a znovu maso jí obalíme. Nasypeme do hrnce cibuli nakrájenou na malé kostičky a mícháme, až se smísí s masem. Cibule pustí šťávu a my čekáme, až se voda vypaří. Nasypeme na směs zbylou mouku a mícháme ode dna, až mouka začne hnědnout. V tom okamžiku nalejeme do hrnce vývar nebo vodu, zavřeme poklici (uzávěr) hrnce a známým způsobem vaříme 1 hodinu.
3
Když se papiňák ochladí, otevřeme poklicí a přidáme zbylé ingredience. Guláš v otevřeném hrnci povaříme ještě asi 5-7 minut za stálého míchání. Množství cibule obvykle zahustí omáčku tak, že nemusíme už přidávat ani jíšku, ani tvrdý chleba ani rozmačkaný brambor. Všechny výpeky ze stěn jsou v guláši.
4
S čerstvým chlebem, pivním rohlíkem, knedlíkem, ale i s vídeňskými noky, těstovinami či rýží si Vás strávníci zvolí královnou večera.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rudla | 11. 11. 2016 08:42

    Nakrájenou kližku hodím na sádlo na pánvy,orestuji,vyberu a hodím do papináku,na výpeku v pánvy erestuji cibuli,podotýkám,že lepší cibulku neuděláte,tu přesunu k masu,přidám papriku,krátce orestuji,přidám pepř,zaleji vodou,přidám malinkej kousek masoxu,zavřu,za 30 min.po ochlazení otevřu a dál ať si každý dochutí,zahustí jak je libo.

  • Anonymous | 5. 10. 2012 14:27

    jdu na nej

  • Erich Dauer | 7. 11. 2009 12:41

    tak jsem zabloudil do online kuchařky. Dělám guláš podle návodu....viz výše, tedy jedno jsem nepochopil....dát papriku a potom mouku a čekat až zhnědne, to je ptákovina!!!!Jak poznám v hnědé paprice nahnědlou mouku? Těžko se dočkám odpovědi....s ohledem na frekvenci zdejších příspěvků, ale za pokus nic nedám! :-))

  • Jana Kutačová | 24. 1. 2007 11:04

    Taky jsem vyzkoušela a byl dobrý.Jen mám pořád pocit,že když se to masíčko dusí v normálním hrnci(podstatně déle),tak je více nasáknuté tou šťávou.Guláš z papiňáku nám opravdu chutnal,ale vrátím se opět ke svému dvouhodinovému:o))

  • Šárka | 24. 1. 2007 10:36

    Tak jsem poprvé vyzkoušela obávaný papiňák a první jídlo v něm byl guláš.Dělala jsem ho klasicky,cibule, maso (kližka)po zatáhnutí jsem zaprášila moukou, orestoval,přidala papriku,zalila,zavřela čekala.Vařila jsem při mírném tlaku 17minut.Výsledek.Výborný na poprvé se to povedlo,vůbec se mi to nepřipálilo.Obava z papiňáku je pryč.

  • Anonym | 11. 1. 2007 00:23

    Určitě vyzkouším, jen mám dotaz. Pokud se cibule dává až po opečení masa, tedy obráceně, než to dělávám, je potom nějak cítit? Nebo je úplně rozdušená? Děkuji

  • Yveta | 9. 1. 2007 05:42

    Souhlasim s pani Airan. Gulas zasadne delam v papinaku, take jsem to zkousela vselijak, ale papinak vyhral. Moukou zahustuji zasadne po uvareni masa v papinaku a zalezi na okoreni pred zahustenim tak, jak se pani Airan zminuje. Mame radi maso z pomaleho hrnce, ale bohuzel ne gulas, na to je nejlepsi papinak. Gulas v papinaku varim dvacet let a vzdycky s uspechem.

  • Jana D | 8. 1. 2007 23:07

    Paní Šárko asi jste to špatně pochopila. V receptu je uvedeno, že se guláš vaří v papiňáku 1 hodinu a v komentářích je uvedeno, že klasickou metodou (v hrnci) zabere vaření guláše 2-1/2h. Já také némám zkušenost s gulášem v papiňáku, ale určitě to vyzkouším. Uvidíme, co z toho bude:-)

  • Šárka | 8. 1. 2007 08:55

    Papiňák jsem dostala k vánocům takže s ním nemám žádné zkušenosti a trochu se ho bojím.Souhlasila bych s přípravou dle paní Ivany P.dle klasiky nejdříve cibulka, maso,mouka paprika.V původním recepru,nevěřím, že po 2 minutách restování není paprika hořká.2 1/2 h příprava masa i kližky v papíňaku? To opravdu je stejná doba jako v normálním kastrólu, také nevidím důvod proč používat papiňák.

  • helena | 7. 1. 2007 18:43

    Já dělám v tlakáči skoro všechno maso, naučila jsem se jak na to, že maso mám jako z trouby i šťáva je krásně hnědá, ale nedovedu si představit, že to dělám l hodinu, To musí být maso úplně rozvařené.Stačí úplně p§l hodinky u hovězího, jinak u kuřecího tak asi 15 minut.

  • Airan | 6. 1. 2007 14:14

    Gulas delam zasadne v papinaku, uz jsem se o tom zminila v diskuzech:-) Dokonce jsme to testovali tak i onak - vyhral papinak. Stejne jako Pastis delam prvni maso (naucila sjem se to od jedne pani z Madarska) akorat mouku davam az po uvareni masa.Trvam na tom, ze ze zalezi nejvic na ochuceni, ne na tom zda se dela v papinaku:-)

  • Pastis Petite | 6. 1. 2007 08:50

    Mám 5-litrový. Toho předního můžete dát až v poměru 1:1, protože kližka někdy mívá málo masa a přední maso to zlepší. Když upravíte poměry, určitě to vyjde, hlavní je to množství cibule na množství masa a postup vaření. Zkoušela jsem snad deset různých receptů, ale tenhle, s masem napřed a cibulí potom nám nejvíc chutná.

  • Ivana Přikrylová | 6. 1. 2007 03:01

    Guláš dělám vždy v papiňáku ze stejných surovin, ale jiným způsobem: Nejdříve orestuji cibulku do růžova, přidám k ní kostky masa a znovu orestuji dokud maso nezbělí. Až pak zapráším moukou, paprikou, a ihned zaleju vodou (aby se paprika nepřipálila a nezhořkla) a vařím rovněž hodinu.

  • Anonym | 5. 1. 2007 20:40

    Prosím, jak velký papiňák máte? A toho předního je 1/2 kg? Určitě vyzkouším a upravím suroviny, protože do mého papiňáku se to asi nevejde.

  • Pastis Petite | 5. 1. 2007 18:05

    Mouka se mi ještě nikdy nepřipálila, stačí 2-3 minuty na opražení. Naše rodina má maso ráda velice měkké. Klasickou metodou to vezme 2-1/2 hodiny plus přípravu. Možná, že používáte lepší maso než kližku a to opravdu potřebuje kratší čas.

  • Kamil Krybus | 5. 1. 2007 15:46

    1. Znám tento způsob vaření guláše, několikrát jsem to zkoušel, ale nikdy se mi to nepovedlo. Vždycky se mouka přichytila na dno a připálila. A to jsem zkoušel různé typy hladké mouky.2. Sečtu-li časy na vaření tohoto recepty v hrnci pana Papina, tak já klasickou metodou to mám uvařeno za stejný časový úsek. Pak se mi ovšem vytrácí důvod, pro to vůbec dělat v papiňáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí maso Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

44
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
37
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Překvapivý vývoj princezny Kate: Z plaché krásky módní ikonou!

Překvapivý vývoj princezny Kate: Z plaché krásky módní ikonou!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Další doporučené recepty:

Guláš s rajčaty
Guláš s rajčaty
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
  • Recepty.cz
  • Guláš v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact