• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
Napište svůj komentář k receptu

Guláš speciál II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš speciál II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      kg vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 12
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce maggi
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička oregáno
    • cukr
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      pivo
    • hnědý rum
    • 1
      lžička jahodový džem nebo malinového džemu
    • 1
      lžička feferonka Drcenné v soli

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl, oregano, feferonky v soli a džem. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice.
2
Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a trochou rumu. Znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Zahustíme chlebem nebo hotovou jiškou.
3
<BR>Pozn: rum dodává masu pikantní chuť a křehkost. Feferonky ostrost, džem nasládlou pikantnost, cukr tmavou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Volská oka speciál

Volská oka speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša a Péťa | 27. 8. 2007 21:33

    Dnes jsme vyzkoušeli gulášek a je vynikající! Můžeme jen doporučit.

  • Petra Kučová | 11. 2. 2005 06:59

    Včera jsem tento guláš uvařila, měla jsem z těch ingrediencí trochu strach, ale je naprosto jedinečný. Děkuji za recept.

  • Hanka | 7. 2. 2005 10:43

    Vyzkoušela jsem ho v sobotu, je vynikající!

  • Zlatý Slavík | 4. 2. 2005 00:47

    Podle mne je to přepatlanina, není nad pořádný GULÁŠ!

  • Marie Novakova | 30. 1. 2005 12:28

    Výborné!!!!!!Dělala jsem dnes na oběd a nemá to chybu,moc nám to chutnalo.Všem doporučuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Feferonka Hnědý rum Hořčice plnotučná Hovězí maso Jahodový džem Kari Maggi Oregáno Paprika - sladká Pivo Sádlo Sojová omáčka Sůl Vepřová plec Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
51
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
42
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
31
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
24
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Guláš speciál II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact