• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s houbami a zázvorem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s houbami a zázvorem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hovězí maso nebo vepřové (kližka, plec ... dle chuti)
    • 2
      ks cibule velká
    • 50
      g uzený špek
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      g houby - pokrájené, krátce předvařené
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      lžička zázvor - mletý dle chuti, 1 -
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2 lžičky) a zázvorem, necháme krátce zapražit, zalijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit za občasného míchání asi 30 minut. Přidáme pokrájené předvařené houby - čerstvé nebo mražené (můžeme použít i sušené, předem namočené) a dovaříme doměkka. Během vaření podléváme a mícháme dle potřeby. Nakonec zahustíme je-li třeba trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, provaříme, dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečivem.
3
Použít můžeme i čerstvý zázvor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Horké jablko se zázvorem a skořicí

Horké jablko se zázvorem a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlusa | 16. 5. 2016 21:48

    Vyborny gulas :-* . Houbicky byly z mrazaku, ale to neva :-D .

  • Pražáková | 14. 6. 2013 12:43

    Byla to výborná změna houbové omáčky, ten zázvor je v ní bezvadný, děkuji.

  • Renata Tuhá | 31. 7. 2012 17:21

    Dnes jsem guláš vařila a moc se mi povedl, děkuji a chválím za všechny.

  • Markéta | 6. 8. 2011 21:59

    Zázvor používám málokdy, asi je to škoda, protože nám guláš velmi chutnal a byla jsem sama překvapená, jak může dobře ochutit jídlo :-[ ;-)

  • dany johanek | 30. 7. 2011 21:01

    excelentni gulas 8-)

  • Eva | 1. 6. 2011 12:20

    Právě jsme doobědvali,bylo to podle našich představ,moc dobrý gulášek :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

281
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
132
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
44
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
42
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
39
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s kuřetem a…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
Guláš s kapustičkami
Guláš s kapustičkami
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact