• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
Napište svůj komentář k receptu

Guláš podle vídeňských drožkářů

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš podle vídeňských drožkářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • gulášová omáčka zbylá z předešlého dne (jedno jestli z hovězího nebo vepřového guláše)
    • 2
      ks párky (2 nožičky na 1 porci)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks okurka
    • olej troška

Postup přípravy receptu

1
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
2
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko. Hotové volské oko položíme na párky a ozdobíme rozkrojenou okurkou (do vějířku).
3
Podává se k tomu houska nebo rohlík. Přesně takhle jsem to jedla ve Vídni. Je to dobrý nápad, jak zužitkovat zbylou gulášovou omáčku, když už nemáme maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 19. 9. 2008 08:23

    To je asi podobné, jako když přidávají gulášovou omáčku ke smaženým vídeňským řízkům.

  • Zdena z JM | 19. 9. 2008 07:02

    Jezdíme do Rakouska často lyžovat a právě tam jsem v různých hospůdkách a bufetech viděla podávat párky přelité gulášovou omáčkou. Zdála se mi to zvláštní kombinace. Teď jsem právě zjistila, že v Rakousku je to celkem běžné jídlo.

  • Di - | 19. 9. 2008 06:50

    Na TV Paprika dávali před pár týdny pořad Chutě monarchie a tam toto jídlo uváděli. Jen s tím rozdílem, že nepoužívali zbylé gulášové omáčky, ale guláše jako takového a ostatními pochutinami ho zdobili.

  • Veronika Lindner | 18. 9. 2008 16:40

    Pane Oldrichu,nemate se za co omlouvat.Tady v rakousku to proste delaji lide jinak.Me se to libilo jako napad,tak jsem to prelozila a dala jsem.Preju vam hodne uspechu pri vareni.Obdivuji muze,kteri umi varit.Muj manzel si udela maximalne michana vejce a tim jsme skoncili.Dobrou chut!

  • Oldřich Gargulák | 16. 8. 2008 20:54

    Testuju dva guláše; jeden dopadl blbě, druhý o něco hůř. Základ pro oba stejný: smažit 2kg cibule až CHRASTÍ (trvalo to skoro hodinu!!!), po odstavení z ohně přidat papriku. Smíchat s 2kg kližky zatáhnuté na sádle. Sůl. Část základu se dusí na červeném (vyzunklo to litr Merlotu) do měkka a jako koření se použije strouhaný perník kterým se nakonec guláš zahustí. Toď vše. Chuťově jako kapr nebo zajíc na černo. ... Druhá část základu-klasika: česnek, kmín, pepř, majoránka. Akorát mi poněkud ulítla ruka s čilli! Dělám co umím, takže máme hrnec jedlého guláše a kyblík gulášové omáčky k přípravě Guláše podle vídeňských drožkářů. Tímto se i omlouvám za svůj předešlý komentář.

  • Veronika Lindner | 5. 8. 2008 08:27

    Recept pochazi z Videnske restaurace,takze tam budou mit gulasove omacky dost.Ja jsem si pri vareni gulase udelala extra vic omacky,abych to mohla druhy den vyzkouset.Memu manzelovi to chutnalo.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 19:11

    mám naprosto stejnou otázku.Pak asi uděláme šťávu ze sáčku?

  • Oldřich Gargulák | 3. 8. 2008 16:00

    Zapeklitá otázka: kterak připraviti tuto krmi, když nikdy se zbylé gulášové omáčky u nás nedostává?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová omáčka Okurka Olej Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
31
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact