• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
Napište svůj komentář k receptu

Griotka z černých jeřabin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griotka z černých jeřabin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal
    • 1
      ks mandlová tresť - hořká 1-2 lahvičky
    • 500
      ml hnědý rum
    • 1
      l jeřabiny

Postup přípravy receptu

1
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z černých fazolí a avokáda

Salát z černých fazolí a avokáda

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Bábovka griotka

Bábovka griotka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarča | 22. 9. 2016 13:30

    Toto je recept na likér z Aronie(černá jeřabina).Je opravdu výborný a zdravý.Černý bez je jiná rostlina,ale likér z něj je rovněž výborný.Oba bych raději ale užívala jen na chuť.Jeho výroba je sezonní a většinou moc dlouho nevydrží,tak si ho šetřím.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:37

    Tato griotka je opravdu výborná, akorát jsem narazila při přípravě na problém - když jsem nalila mandlovou tresť, tak se mi na hladině vytvořila mastná oka - jako na polévce. Filtrovala jsem to pak asi 10x přes plátýnko, oka sice z větší části zmizela, akorát mám pocit, že jsem si tak úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť :-[ Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:33

    Tato griotka je výborná, akorát jsem někde asi udělala chybu - mandlová tresť je mastná a na hladině mi vytvořila mastná oka, jako na polévce. Filtrovala jsem asi 10x přes plátýnko, ok sice ubylo, ale mám pocit, že jsem takto úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť. Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji za raduv:-)

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 19:56

    Tento recept mohu jen doporučit. Letos jej budu dělat potřetí. Super pití pro různé oslavy. Je to takové sladké slabší pití (Jelcin, a pod).

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 17:50

    Může jen doporučit. Už dělám dva roky a super.

  • jarka | 23. 9. 2012 17:10

    No lidičky,černý jeřáb to je skvělá věc.Jen teď musíme počkat až zkončí prohibice.Likér je moc dobrý. :-)

  • Milada | 20. 9. 2011 16:40

    mamka si dělá ještě jakýsi dezert- plody rozmačká s medem ( dle chuti) a na ozdobu dá buď zakysanku nebo bílý jogurt, pro mě je to dost sladký, jinak likér+marmeládu+šťávu, nic jiného zatím neděláme ten recept alá brusinky máte? prosím napište, díky Milada

  • Jaroslava Li | 24. 6. 2008 20:47

    Jestli máte někdo vyzkoušeno ještě cokoli jiného z áronie, přidejte sem recepty, prosím. Máme jí léta na zahradě, ale zatím nám z ní velmi chutnal pouze sirup a ovocný čaj (ze zbytků všech druhů ovoce, jenž je zde na webu). Předem děkuji.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 18:00

    No výborně, tak to bude ten černý jeřáb a že na mozek, no to se moc hodí. Zatím jsem ho zpracovávala pouze jako rybíz ala brusinka a ke zvěřině nebo i hovězímu, i s trochou tatarky nemá chybu. Jen se musí déle povařit. Až bude jeho čas , vyzkouším i tento likér.

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:19

    Jarko O. Zdravím ......stejná myšlenk ve stejnou dobu :-))

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:17

    Černým jeřabinám se říká ARONIE, najděte si na netu. Dělala jsem likér a můžu říci, že kdo ochutnal nezapomene a ještě jsem se dočetla, že je to moc dobré pro mozek....:-)))) tak s chutí do toho :-)))

  • Jarka O. | 5. 6. 2008 13:15

    Černý jeřáb se správně jmenuje arónie a je velmi zdravý ;-)

  • Ladislav Dorazin | 5. 6. 2008 12:39

    Jsou to jeřabiny,tak jak jsem zadal v receptu.(jedlé),asi to bude ten černý jeřáb,mi tomu tak neříkáme,jsou to větší černé plody.Likér je vynikající,vyzkoušejte!

  • Tereza J. | 5. 6. 2008 10:52

    Ja to chápem ako jarabinu, tak je to napísané.

  • Jana Wernischova | 5. 6. 2008 10:21

    Já to pochopila jako plody černého bezu, kterému říkáme bezinky. Možná špatně čtu. Pravděpodobně by to šlo z obojího. Ale ať bez nebo jeřáb, stejně je ještě bohužel dost času. Jen na ten recept vzpomenout ve správný čas.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 09:56

    Prosím o informaci, jedá se o plody černého bezu, květu říkáme kosmatice a nebo o černý jeřáb, má větší černé tuhé plody. Máme rádi různé ovocné likéry domaděly a z černého jeřábu jsem "rosolku" nedělala. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje Horká griotka
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hnědý rum Jeřabiny Mandlová tresť - hořká Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

102
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
68
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact