• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
Napište svůj komentář k receptu

Griotka z černých jeřabin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griotka z černých jeřabin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal
    • 1
      ks mandlová tresť - hořká 1-2 lahvičky
    • 500
      ml hnědý rum
    • 1
      l jeřabiny

Postup přípravy receptu

1
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z černých fazolí a avokáda

Salát z černých fazolí a avokáda

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Bábovka griotka

Bábovka griotka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarča | 22. 9. 2016 13:30

    Toto je recept na likér z Aronie(černá jeřabina).Je opravdu výborný a zdravý.Černý bez je jiná rostlina,ale likér z něj je rovněž výborný.Oba bych raději ale užívala jen na chuť.Jeho výroba je sezonní a většinou moc dlouho nevydrží,tak si ho šetřím.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:37

    Tato griotka je opravdu výborná, akorát jsem narazila při přípravě na problém - když jsem nalila mandlovou tresť, tak se mi na hladině vytvořila mastná oka - jako na polévce. Filtrovala jsem to pak asi 10x přes plátýnko, oka sice z větší části zmizela, akorát mám pocit, že jsem si tak úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť :-[ Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:33

    Tato griotka je výborná, akorát jsem někde asi udělala chybu - mandlová tresť je mastná a na hladině mi vytvořila mastná oka, jako na polévce. Filtrovala jsem asi 10x přes plátýnko, ok sice ubylo, ale mám pocit, že jsem takto úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť. Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji za raduv:-)

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 19:56

    Tento recept mohu jen doporučit. Letos jej budu dělat potřetí. Super pití pro různé oslavy. Je to takové sladké slabší pití (Jelcin, a pod).

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 17:50

    Může jen doporučit. Už dělám dva roky a super.

  • jarka | 23. 9. 2012 17:10

    No lidičky,černý jeřáb to je skvělá věc.Jen teď musíme počkat až zkončí prohibice.Likér je moc dobrý. :-)

  • Milada | 20. 9. 2011 16:40

    mamka si dělá ještě jakýsi dezert- plody rozmačká s medem ( dle chuti) a na ozdobu dá buď zakysanku nebo bílý jogurt, pro mě je to dost sladký, jinak likér+marmeládu+šťávu, nic jiného zatím neděláme ten recept alá brusinky máte? prosím napište, díky Milada

  • Jaroslava Li | 24. 6. 2008 20:47

    Jestli máte někdo vyzkoušeno ještě cokoli jiného z áronie, přidejte sem recepty, prosím. Máme jí léta na zahradě, ale zatím nám z ní velmi chutnal pouze sirup a ovocný čaj (ze zbytků všech druhů ovoce, jenž je zde na webu). Předem děkuji.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 18:00

    No výborně, tak to bude ten černý jeřáb a že na mozek, no to se moc hodí. Zatím jsem ho zpracovávala pouze jako rybíz ala brusinka a ke zvěřině nebo i hovězímu, i s trochou tatarky nemá chybu. Jen se musí déle povařit. Až bude jeho čas , vyzkouším i tento likér.

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:19

    Jarko O. Zdravím ......stejná myšlenk ve stejnou dobu :-))

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:17

    Černým jeřabinám se říká ARONIE, najděte si na netu. Dělala jsem likér a můžu říci, že kdo ochutnal nezapomene a ještě jsem se dočetla, že je to moc dobré pro mozek....:-)))) tak s chutí do toho :-)))

  • Jarka O. | 5. 6. 2008 13:15

    Černý jeřáb se správně jmenuje arónie a je velmi zdravý ;-)

  • Ladislav Dorazin | 5. 6. 2008 12:39

    Jsou to jeřabiny,tak jak jsem zadal v receptu.(jedlé),asi to bude ten černý jeřáb,mi tomu tak neříkáme,jsou to větší černé plody.Likér je vynikající,vyzkoušejte!

  • Tereza J. | 5. 6. 2008 10:52

    Ja to chápem ako jarabinu, tak je to napísané.

  • Jana Wernischova | 5. 6. 2008 10:21

    Já to pochopila jako plody černého bezu, kterému říkáme bezinky. Možná špatně čtu. Pravděpodobně by to šlo z obojího. Ale ať bez nebo jeřáb, stejně je ještě bohužel dost času. Jen na ten recept vzpomenout ve správný čas.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 09:56

    Prosím o informaci, jedá se o plody černého bezu, květu říkáme kosmatice a nebo o černý jeřáb, má větší černé tuhé plody. Máme rádi různé ovocné likéry domaděly a z černého jeřábu jsem "rosolku" nedělala. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje Horká griotka
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hnědý rum Jeřabiny Mandlová tresť - hořká Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

86
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
66
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
43
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact